Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 17:34

Μία επίσκεψη στον Πύργο του Άιφελ θα σας μείνει αξέχαστη λόγω του… γυάλινου πατώματος (vid)

Γράφτηκε από

Ένα από το δημοφιλέστερα αξιοθέατα στον πλανήτη είναι ο περίφημος Πύργος του Άιφελ στο ρομαντικό Παρίσι τηςΓαλλίας. Ετησίως υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες οι οποίοι επιθυμούν να φωτογραφηθούν στις γωνιές του. 

Το ρεστοράν «Le Jules Verne» όπου συνέφαγαν Μακρόν-Τραμπ προσφέρει απίστευτη θέα και… υψηλές τιμές

Αν επισκεφτείτε τον Πύργο, δοκιμάστε να ανεβάσετε την αδρεναλίνη στα ύψη, οπότε βγάλτε αναμνηστικές φωτογραφίες στο νέο γυάλινο πάτωμα που βρίσκεται περίπου 57 μέτρα πάνω από το έδαφος και κόστισε 24 εκατ. λίρες! 

v2-eiffel-new5.jpg

Oι άγνωστες συνοικίες της Γαλλίας που ενέπνευσαν την 7η Τέχνη

Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν πάνω στο γυαλί, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να ξαπλώσουν και να φωτογραφηθούν με φόντο το κενό!

INFO: Ο πύργος του Άιφελ (La Tour Eiffel) είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. 

Με ύψος 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Empire State Building της Νέας Υόρκης το 1931. Έχει βάρος 10.100 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.

Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Για την άνοδο μέχρι το πρώτο επίπεδο χρειάζονται 300 βήματα (το ίδιο και για το δεύτερο). Το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο επίπεδο διαθέτουν εστιατόριο.

 

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ