Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 14:36

Στο φαράγγι του Αγγίτη παρθένα φύση, δραστηριότητες και εξερεύνηση

Γράφτηκε από

Διασχίζοντας την ελληνική ύπαιθρο συναντά κάποιος μέρη μοναδικής φυσικής ομορφιάς, που δεν υπάρχουν στους τουριστικούς καταλόγους, όπως το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη στις Σέρρες.

Ο Αγγίτης είναι ο μεγαλύτερος από τους παραπόταμους του Στρυμόνα ποταμού, με περίπου 75 χλμ μήκος. Πηγές του ποταμού βρίσκονται τόσο στην πόλη της Δράμας (πηγές Αγ. Βαρβάρας), στα τενάγη των Φιλίππων αλλά και στο χωριό Αγγίτης Δράμας, όπου και οι ομώνυμες πηγές, οι οποίες δημιουργούν ένα καλαίσθητο σπήλαιο, το σπήλαιο Αγγίτη.

video by greece aerial videos

Στο ύψος του χωριού Συμβολή Σερρών, οι παραπάνω πηγές ενώνονται και από το σημείο αυτό, ο Αγγίτης ποταμός ξεκινά μία δαιδαλώδη διαδρομή ανάμεσα σε κάθετους βράχους, σχηματίζοντας το ομώνυμο φαράγγι του Αγγίτη, στην Αλιστράτη Σερρών.

Από κάποια βίαιη γεωλογική ανακατάταξη, συντελέστηκε εδώ μια κοσμογονική αλλαγή που χώρισε τη γη στα δύο και άφησε να περάσουν οι υδάτινοι όγκοι της Πρασιάδος λίμνης, η οποία κάλυπτε την εύφορη πεδιάδα της Δράμας, δημιουργώντας το φαράγγι.

Φωτογραφία Deyan Vasilev

Ένα τοπίο σπάνιο με πηγές να αναβλύζουν δροσερό νερό, ενώ με το πέρασμα των αιώνων έχουν δημιουργηθεί αρκετές σπηλιές και καμάρες κατά μήκος της χαράδρας.

Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί μονοπάτια για πεζοπορία και ποδήλατο, ενώ στο ποτάμι οι πιο τομληροί κάνουν rafting και kayak.

Στην επιστροφή περιμένουν φρέσκες πέστροφες στη Συμβολή για να ολοκληρώσουν την απίστευτη εμπειρία, που προσφέρει η εκδρομή στο φαράγγι.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info@mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ