Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 13:43

Παύλιανη: Όταν οι κάτοικοι ομορφαίνουν τον τόπο τους

Γράφτηκε από
Παύλιανη: Όταν οι κάτοικοι ομορφαίνουν τον τόπο τους youtube caption

Μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα βρίσκεται ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, η Παύλιανη στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Oίτης στην Φθιώτιδα.

Χτισμένη στα 1050 μέτρα υψόμετρο, το τοπίο είναι καταπράσινο το καλοκαίρι και χιονισμένο τον χειμώνα, γεμάτη έλατα και με παραδοσιακή αρχιτεκτονική που βασίζεται στην πέτρα και το ξύλο η Παύλιανη βλέπει κάθε χρόνο τους επισκέπτες να αυξάνονται.

video by Elias Chatzigeorgiou

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής παίζει το αυτοσχέδιο Πάρκο αναψυχής που δημιούργησαν με μεράκι οι κάτοικοι στις πηγές του Ασωπού μέσα στο καταπράσινο δάσος και παρέχει δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Περπατήστε στην κοίτη του Ασωπού ποταμού και χρησιμοποιείστε το χειροκίνητο τελεφερίκ για να περάσετε πάνω από τα γάργαρα νερά, ή χρησιμοποιήστε τη μουσική γέφυρα και προχωρείστε σε μυστικά γεφύρια και μονοπάτια για να καταλήξετε στον «υδροβιότοπο Τζιρού».

video by Stathis Kalos

Επισκεφθείτε το Μουσείο Υδροκίνησης και ακολουθήστε το ποτάμι μέχρι τις πηγές του, μόλις φτάσετε στους μικρούς καταρράκτες θα βρείτε τον πολύ ωραία φτιαγμένο χώρο αναψυχής με ένα γήπεδο για river volley στρωμένο με ροκανίδι και ξύλινες κερκίδες, πάγκους για πικ-νικ, κτιστή ψησταριά, αιώρες κάτω από τα δέντρα και ένα αναψυκτήριο.

Η αυθεντική και ανόθευτη ομορφιά του τοπίου με το πανόραμα βουνοκορφών και πράσινων δασών είναι κάτι που οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες προφυλάσσουν και αναδεικνύουν, κάνοντας την Παυλιανή έναν ιδανικό προορισμό για alternative διακοπές κοντά στη φύση όλο τον χρόνο.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ