Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 15:14

Το μυστήριο της Πυραμίδας του Χέοπα μεγαλώνει με την ανακάλυψη κρυφού θαλάμου (vid)

Γράφτηκε από

H Μεγάλη Πυραμίδα, γνωστή ως Πυραμίδα του Χέοπα, στην Αίγυπτο, η οποία θεωρείται το αρχαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, κρύβει πολλά μυστικά που φουντώνουν ακόμη περισσότερο τις δοξασίες για τη χρυσή εποχή των Φαραώ.

Γάλλοι και Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν -με τη μέθοδο ακτίνων Χ, ένα άγνωστο εσωτερικό κενό, τουλάχιστον 30 μέτρων, εντός της Πυραμίδας. Μάλιστα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature”. Η Πυραμίδα στη Γκίζα, ύψους 139 μέτρων και πλάτους 230 μέτρων, είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και κατασκευάσθηκε στη διάρκεια του Χέοπα της 15ης δυναστείας, ο οποίος υπήρξε ηγεμόνας από το 2509 έως το 2483 π.Χ. 

egypt-2267089_960_720.jpgπηγή φωτό: pixabay

Η... ακτινογραφία της Γκίζας

Συνδυάζοντας τρεις διαφορετικές τεχνικές «ακτινογραφίας» μέσω μιονίων, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν πέραν κάθε αμφιβολίας ότι ένας επιμήκης κενός χώρος μήκους άνω των 30 μέτρων βρίσκεται πάνω από τη Μεγάλη Γαλαρία, είναι σχεδόν παράλληλος και έχει μια παρόμοια διατομή με αυτήν.

1800.jpgπηγή φωτό: Nature

Το Παλάτι της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο, μεταξύ των δημοφιλέστερων περιοχών για καταδύσεις

3513.jpgA 3D aerial view of the Great Pyramid of Giza, showing the chambers within, as well as the newly-detected cavity. Photograph: ScanPyramids mission

Προς το παρόν, η ακριβής δομή και ο ρόλος του κενού χώρου παραμένουν άγνωστα, αλλά ελπίζεται ότι μελλοντικές μελέτες θα ρίξουν περισσότερο φως στο μυστήριο. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν ο κενός χώρος, που ονομάσθηκε «Μεγάλο Κενό ScanPyramids» (από το όνομα της επιστημονικής αποστολής), είναι ενιαίος ή χωρισμένος σε επιμέρους διαμερίσματα, αν είναι οριζόντιος ή επικλινής.

Τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα;

Μέχρι σήμερα στη Μεγάλη Πυραμίδα είχαν ανακαλυφθεί τρεις θάλαμοι σε διαφορετικά ύψη: του Βασιλιά, της Βασίλισσας και ένας υπόγειος, οι οποίοι συνδέονται με διάφορους διαδρόμους, με πιο γνωστό τη λεγόμενη «μεγάλη γαλαρία», η οποία έχει μήκος σχεδόν 47 μέτρων, ύψος 8,6 μέτρων και πλάτος ενός έως δύο μέτρων.

Δεν υπάρχει ομοφωνία των επιστημόνων για το πώς ακριβώς χτίσθηκε η Πυραμίδα του Χέοπα. Ο Ηρόδοτος περιγράφει την κατασκευή της πυραμίδας, αλλά το 440 π.Χ., δηλαδή ύστερα από περίπου 2.000 χρόνια. 

instaphoto1.jpg

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ