Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 10:25

Το Mont Saint Michel απλά σε καθηλώνει (vid)

Γράφτηκε από

Το Μον-Σαιν-Μισέλ (Mont-Saint-Michel) είναι μία μικρή νησίδα στις ακτές της Nορμανδίας σε πολύ μικρή απόσταση (περίπου 1,6 χλμ) από την ακτή, με την οποία συγκοινωνεί με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. 

Στην κορυφή του υπάρχει το περίφημο αββαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού, που χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού. 

mont-saint-michel-2281277_960_720.jpg

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Mont Saint-Michel κάθε χρόνο, όμως κανείς δεν το έχει δει με ποαρόμοοιο τρόπο. Το εν λόγω μοναστήρι στη Γαλλία φημίζεται για την ομορφιά του και την γραφικότητα που διαθέτει.

drones2.jpg

Και μπορεί η θέα του να είναι εκπληκτική από κοντά ωστόσο το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια την πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Χρησιμοποιώντας ένα drone, που λαμβάνει εικόνες από ψηλά, το Mont Saint-Michel φαίνεται με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Απλά καταπληκτικό.

Τον φώναζαν τρελό του χωριού, αλλά δημιούργησε το πιο ξεχωριστό αξιοθέατο της Γαλλίας (vid)

INFO: Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Από κάτω, πίσω από τα τείχη που περιβάλλουν το αββαείο, βρίσκεται μικρό γραφικό χωριό με στριμωχτά σπίτια με αετώματα. Το αββαείο έφτασε στη σημερινή του μορφή περίπου το 17ο - 18ο αιώνα, ενώ πιθανολογείται ότι πρωτοκτίστηκε γύρω στο 10ο αιώνα. Δύο φορές το μήνα συμβαίνει το φαινόμενο της παλίρροιας, αλλά στις ισημερίες το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο: Η θάλασσα κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή (και τα χωράφια) γύρω από τη νησίδα, αφήνοντας ελάχιστα ακάλυπτο τον κεντρικό δρόμο προς τη νησίδα (τα πάρκινγκ καλύπτονται ολοσχερώς).

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ