Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 10:58

Καρδίτσα: Ο καταρράκτης Ανθοχωρίου μαγεύει τους φυσιολάτρες και όχι μόνο (vid)

Γράφτηκε από

Η Καρδίτσα είναι μία φιλόξενη πόλη και πέραν της πανέμορφης λίμνης Πλαστήρα, το κάστρο του Φαναρίου, μπορεί να υπερηφανεύεται και για τον -σχετικά άγνωστο- καταρράκτη στο Ανθοχώρι.

Οι φυσιολάτρες θα γοητευτούν από τον ποταμό Ανθοχωρίτη που διαρρέει το χωριό. Ακολουθώντας το ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι θα συναντήσετε στην είσοδο του φαραγγιού τον πρόσφατα ανακαινισμένο νερόμυλο, ενώ στη συνέχεια η διαδρομή πλαισιώνεται από οργιώδη βλάστηση και άφθονα νερά που καταλήγουν στους απαράμιλλης ομορφιάς καταρράκτες Ανθοχωρίου.

Η Ελλάδα διαθέτει (από τη Μεσσηνία μέχρι τη Σαμοθράκη) εντυπωσιακούς καταρράκτες (vid)

 Στη συνέχεια μπορείτε να κατευθυνθείτε είτε προς τις πηγές Εννέα Βρύσες που βρίσκονται σε υψόμετρο 1500μ. μέσα από το μονοπάτι, είτε προς τη βρύση Μαλλιά και τον Άγιο Νικόλαο Βλασίου.

DSC_2290.JPG

Η περιοχή είναι πνιγμένη στα πλατάνια, ενώ ανάλογα με την εποχή θα συναντήσετε στη διαδρομή σας τσαμπιά από μανιταράκια. Πλησιάζοντας στους καταρράκτες θα ακούσετε τα αφρισμένα νερά τους να πέφτουν με ορμή. 

video by billy84000

Σχόλια αναγνωστών στο Trip Advisor

Βόλτα στον καταρράκτη Ανθοχωρίου

Ωραία διαδρομή δίπλα στο ποτάμι σε καταπράσινο τοπίο. Ο καταρράκτης βρίσκεται στην αρχή του... 

Eπιβάλλεται για όσους μένουν Πλαστήρα

Σε απόσταση 15 λεπτών απο τη λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται η αφετηρία ενός μονοπατιού ιδιαίτερα εύκολου. Επισκευτήκαμε το μέρος τον Αύγουστο του 2016…Είναι στην είσοδο του χωριού Ανθοχώρι ...θα καταλάβεις το μέρος μόλις δεις το μονοπάτι...ακόμα και τον Αύγουστο που το επισκευτήκαμε ηθελε ζακετούλα…έξω είχε 35 βαθμούς και μέσα στο μονοπάτι σε αρκετά σημεία είχε 10...διότι δεν το χτυπάει ήλιος...χρειάζονται αθλητικά.

dasos.jpg

Τι; το σκέφτεστε ακόμα;

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ