Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 12:40

Ο Φάρος της Θεσσαλονίκης που έχει αποκοπεί από τη στεριά

Γράφτηκε από
Ο Φάρος της Θεσσαλονίκης που έχει αποκοπεί από τη στεριά photo by Γιώργος Χατζησπύρου - www.aerialphotos.gr

Ο δυτικός Θερμαϊκός κόλπος είναι ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας, με πληθώρα λιμνοθαλασσών, εκβολών ποταμιών, ελών και αλυκών. Εκεί βρίσκεται το δέλτα του ποταμού Αξιού, η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, ο υγρότοπος της Νέας Αγαθούπολης και το δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα.

 

Μυδοκαλλιέργειες Χαλάστρας - photo by Λία Παπαδράγκα


Χάρη στη μεγάλη οικολογική σημασία της, η περιοχή αυτή έχει ενταχθεί στο δίκτυο οικολογικών περιοχών της Ευρώπης Natura 2000. Παράλληλα, προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ για τους υγροτόπους, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα αυτής της προστατευόμενης περιοχής έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο.

- Η Θεσσαλονίκη άναψε φυσικό έλατο 20 μέτρων για τα Χριστούγεννα (vid) -

 

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν με τα πόδια και με το αυτοκίνητο σε πολλά αξιοθέατα μέσα στο Εθνικό πάρκο, όπως είναι ο Φάρος Αξιού.

 

video by geo kok

 

Ο Ραδιοφάρος,  στο κατώτατο ανατολικό άκρο της εκβολής του ποταμού, σηματοδοτεί το πέρασμα από τον όρμο της Θεσσαλονίκης στα ανοιχτά του Θερμαϊκού Κόλπου. Εδώ βρίσκεται και το πιο στενό σημείο του Θερμαϊκού κόλπου, μεταξύ των ακρωτηρίων Βαρδάρης και Μεγάλο Έμβολο, στο Αγγελοχώρι, που απέχουν μόλις 5,5 χλμ. Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1960 από τον Οργανισμό της Ελευθέρας Ζώνης και Λιμένα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του. Ο Ραδιοφάρος στο Δέλτα του Αξιού, με φωτοβολία επτά ναυτικών μιλίων, αντικατέστησε το 1960 τα μικρότερα πλωτά «φαναράκια» που οδηγούσαν μέχρι τότε τους ναυτικούς σε ασφαλές επίνειο. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς φάρους για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 οι φαροφύλακες ζούσαν στον φάρο του Αξιού με τις οικογένειές τους, αφού η τεχνολογία της εποχής δεν τους επέτρεπε να απουσιάζουν. Ωστόσο, καθώς πλέον η λειτουργία του Φάρου έχει αυτοματοποιηθεί, δεν είναι απαραίτητη η τακτική παρουσία φαροφύλακα με αποτέλεσμα να μην συντηρείται ο δρόμος –στην ουσία μία στενή λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα- και η πρόσβαση πλέον είναι δυνατή μόνο με σκάφος.

 

 

Με πληροφορίες από http://axiosdelta.gr

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ