Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 11:42

Ταξίδι στο Βόρειο Πόλο με ρωσικό παγοθραυστικό

Γράφτηκε από

To Εθνικό Αρκτικό Πάρκο της Ρωσίας είναι μια τεράστια έκταση περίπου 90.0000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Βόρειο Πόλο που ιδρύθηκε το 2009 για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, της άγριας ζωής και τη δημιουργία προσβάσιμων τουριστικών διαδρομών.

Ο εκπαιδευτικός και οικολογικός τουρισμός ανθεί στο Εθνικό Πάρκο της Αρκτικής, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού Severny, στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya και σε 192 νησιά της γης του Franz Josef.

 


video by Amazing Planet

 

Πυρηνικά παγοθραυστικά αναλαμβάνουν την ξενάγηση των επισκεπτών στην τεράστια έκταση με τα εκατοντάδες νησιά και τα αμέτρητα παγόβουνα.

 


video by Amazing Planet

 

Αν δεν φοβάστε το κρύο και είστε από αυτούς που εκτιμούν την ομορφιά των παρθένων τοπίων και των μεγαλοπρεπών παγετώνων, αυτή η εκδρομή θα σας μείνει αξέχαστη.

 

 

INFO: Όλη η περιοχή της Αρκτικής Ρωσίας είχε χαρακτηριστεί στρατιωτική ζώνη τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης και το 2012 ξεκίνησε η επιχείρηση καθαρισμού από περισσότερους από 100.000 τόνους αποβλήτων που είχαν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής. Αυτά περιλαμβάνουν 250.000 βαρέλια προϊόντων πετρελαίου, ένα εκατομμύριο παλαιά βαρέλια και ερειπωμένα οχήματα, εγκαταστάσεις ραντάρ και αεροσκάφη. Το κόστος; 1,5 δισεκατομμύρια ρούβλια μέχρι το 2015, όταν και ολοκληρώθηκε το γιγαντιαίο έργο.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ