Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 10:58

Το πειρατικό χωριό της Κέρκυρας που ερήμωσε, αλλά δεν ξεχνιέται (vid)

Γράφτηκε από

Με την πάροδο των χρόνων, πολλά χωριά της ελληνικής υπαίθρου και των νησιών μας εγκαταλείφθηκαν και ρημάζουν, όμως είναι χρέος όλων μας, είτε καταγόμαστε από εκεί είτε μας συνδέει κάτι να μην τα λησμονούμε...

Ένα από αυτά είναι οι Κορακάδες, παλιό χωριό της Νότιας Κέρκυρας, σε απόσταση αναπνοής από τα Βασιλάτικα και Πετριτή.

Θρύλοι λένε ότι οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού ήταν Σαρακηνοί πειρατές οι οποίοι αποφάσισαν να ζήσουν ήρεμα σε ένα τόπο δίπλα στη θάλασσα.

 

Πάσχα στην μαγευτική Κέρκυρα με καλό καιρό και υπέροχο φαγητό

 

Και επειδή λόγω της πειρατίας που ήκμαζε εκείνη την εποχή, ασφάλεια σε παραθαλάσσιους τόπους προσέφεραν μόνο τα υψώματα που είχαν καλή ορατότητα στην θάλασσα αλλά και δύσκολη προσβασιμότητα στους πειρατές.

Έτσι οι πρώην πειρατές επελέξαν την τοποθεσία αυτή που είναι σήμερα το χωριό Κορακάδες. Πάνω σε ένα λόφο που βλέπει κανείς από εκεί την θάλασσα γύρω-γύρω και βρίσκεται πάνω από τους δύο ήρεμους όρμους της Μπουκάρης και του Πετριτή που έδεναν τα πλοιάρια τους με τα οποία ψάρευαν. Δεινοί ψαράδες οι Κορακαδίτες αλώνιζαν την θάλασσα και τα ψάρια τα πουλούσαν στα δίπλανα χωριά.Η αλιεία ήταν καθαρά αντρική ασχολία, ενώ οι γυναίκες τους ασχολούνταν με την καλλιέργεια της γης.

 

video by antonis kalisperatis

 

Η ονομασία προφανώς προήλθε από τα κοράκια που φώλιαζαν πάνω στον λόφο αυτό.

 

video by Dick Mulder

 

Μετά από κατολισθήσεις που έγιναν, οι κάτοικοι του χωριού Κορακάδες μετεγκαταστάθηκαν στο επίνειο τους, τον Πετριτή, που αποτελεί υπόδειγμα ενός σύγχρονου χωριού.

Με πληροφορίες από dcorfu.blogspot.com

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ