Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 13:30

Η μοναδική θέα από το υψηλότερο κτήριο της Αθήνας και της Ελλάδας

Γράφτηκε από

Μία μοναδική θέα στην πρωτεύουσα, μετά τον Λυκαβηττό και τα Τουρκοβούνια, προσφέρει ο Πύργος των Αθηνών

Από το μακρινό 1971, οπότε και έγιναν τα εγκαίνια, μέχρι σήμερα, το υψηλότερο κτήριο-ορόσημο της Ελλάδας στέκεται αγέρωχο και φιλοξενεί πληθώρα γραφείων.

Έχει ύψος 103 μέτρα και 28 ορόφους. Βρίσκεται στους Αμπελοκήπους. Αρχιτέκτονες ήταν ο Ιωάννης Βικέλας και ο Ιωάννης Κυμπρίτης. Μέχρι το 1968 το ψηλότερο κτίριο στην Αθήνα ήταν το 14 όροφο Hilton, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1963, ενώ τα υπόλοιπα κτίρια ήταν εξαώροφες πολυκατοικίες.

Ο Πύργος των Αθηνών, σε αντίθεση με άλλα ψηλά κτίρια της εποχής, είναι κτισμένος με τη μέθοδο της σύμμεικτης κατασκευής με κολώνες από χάλυβα και πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα. Επειδή δεν υπήρχε τότε τεχνογνωσία στην κατασκευή μεγάλων κατασκευών από χάλυβα δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στο οπλισμένο σκυρόδεμα. Ήταν το πρώτο κτίριο στα Βαλκάνια που κατασκευάστηκε με αυτή τη τεχνική. Τα χωρίσματα των εσωτερικών χώρων του Πύργου των Αθηνών είναι κινητά, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η εύκολη αλλαγή της εσωτερικής διαμόρφωσης. Κάτω από το Πύργο υπάρχουν τρία υπόγεια, για στάθμευση, αποθήκες και μηχανοστάσιο.

Τα ψηλότερα κτήρια της Αθήνας με… διαφορά! (vid)

Πάρτε μία γεύση από τη θέα στις παρακάτω φωτογραφίες μας...

athensview.jpgΑριστερά διακρίνεται το υψηλό κτήριο του President 

theaathina.jpgΌμορφη θέα με το ηλιοβασίλεμα

theaathens.jpgΠανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα

ΙNFO: Δίπλα στον Πύργο των Αθηνών βρίσκεται ένας μικρότερος πύργος ύψους 65 μέτρων, με 12 ορόφους, με κοινά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την πρόσοψη. Σε αντίθεση όμως με τον Πύργο των Αθηνών, ο μικρότερος πύργος είναι τεθλασμένος.  

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ