Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 10:01

Το ερημωμένο Σαρόγλειο Μέγαρο προορίζεται για ξενοδοχείο…

Γράφτηκε από

Στην οδό Σταδίου 65, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ομόνοια, δεσπόζει το Σαρόγλειο Μέγαρο για το οποίο ενδιαφέρεται έντονα η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand.

Στόχος, το ερημωμένο (σ.σ. παλιά στέγαζε υπηρεσίες) ακίνητο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (62%-38% τα ποσοστά) να μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα στην καρδιά της Αθήνας.

 

Εμβληματικό κτήριο του ΜΤΣ μεταμορφώνεται σε boutique hotel

 

Η Dimand σχεδιάζει την πρώτη της μεγάλη επένδυση στο κέντρο της Αθήνας, υποβάλλοντας προσφορά για τη μακροχρόνια ενοικίαση του Σαρόγλειου Μεγάρου, το οποίο παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για εκμίσθωσή του στο πλαίσιο διαγωνισμών του ΜΤΣ.

Πρόκειται για ένα από τα λιγοστά μεγάλα κτίρια (άνω των 10.000 τ.μ.) που παραμένουν αναξιοποίητα στο κέντρο της Αθήνας. 

Δείτε φωτογραφίες του mygreekholiday.gr

 sarogleio2.jpgΤο επιβλητικό κτήριο στην Ομόνοια 

sarogleio3.jpgΠολλά από τα παράθυρα είναι σπασμένα, σημάδι της εγκατάλειψης

 

Διαβάστε παλαιότερη ανακοίνωση για το κτήριο και τις περιπέτειες...

 

Κατόπιν διενέργειας διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού στις 07/09/2001 παραχωρήθηκε η διαχείριση και η εκμετάλλευση του «Σαρόγλειου Μεγάρου» στην Κοινοπραξία «ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε – ΓΕΝΕΡ Α.Ε» για είκοσι πέντε (25) χρόνια με καταβολή ετήσιας προσόδου ποσού 586,941,00 € αναπροσαρμοζόμενη κατ’ έτος με ποσοστό 3,8% και προσαυξανόμενο με ποσοστό 30% επί του συνόλου των ακαθάριστων εσόδων. Επικουρικά στο συμβατικό αντικείμενο προβλεπόταν η ανακατασκευή του εν λόγω κτιρίου.

Δεδομένου ότι η Κοινοπραξία όδευε προς πτώχευση, το Μ.Τ.Σ. πέτυχε το 2005 συμβιβαστική επίλυση του θέματος και εισέπραξε το μέχρι τότε οφειλόμενο ποσό των 894.805,97 € με άμεση απελευθέρωση του κτιρίου. Πέραν αυτών παραχωρήθηκαν και εισπράχθηκαν δικαιώματα της Κοινοπραξίας ποσού 1.200.215, 47 €.

Στη συνέχεια για την αξιοποίηση του Σαρογλείου Μεγάρου διενεργήθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την παραχώρηση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του κτιρίου στις 19/11/2007 και με τους ίδιους όρους στις 06/05/2008, αλλά δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά.

Ειδικά για τους χώρους όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά από την υπ’ αριθμ. 11/13/26-05-2008 απόφαση του Δ.Σ./Μ.Τ.Σ. έγινε η πρώτη πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης της υπ’αριθμ.10075/2002 αμετάκλητης απόφασης του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να αποδοθούν οι χώροι του εν λόγω κτιρίου στους ιδιοκτήτες.

Το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε ανακοπή κατά της επιταγής εκτέλεσης της απόφασης και παράλληλα ζήτησε αναστολή εκτέλεσης λόγω ασκήσεως ανακοπής, την οποία και πέτυχε.

Η απόδοση των χώρων όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2011.Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η σύνταξη των επικαιροποιημένων όρων της διακήρυξης διενέργειας νέου διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του εν λόγω κτιρίου.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ