Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 14:35

Βόλτα στο Άλσος της Κηφισιάς που αγάπησαν Βενιζέλος και Μπενάκης

Γράφτηκε από

Στην πρωτεύουσα οι χώροι πρασίνου είναι μετρημένοι… Ευτυχώς σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας κάπου μεταξύ των γκρίζων πολυκατοικιών, υπάρχουν πάρκα και άλση που έστω και για λίγο σε αποτραβάνε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ένα από αυτά είναι και το Άλσος της Κηφισιάς που αξίζει να “διαφημιστεί” στον Κηφισιώτη, στους κατοίκους όμορων δήμων, αλλά και ξένων τουριστών. Δίπλα από την Κηφισίας και σε απόσταση αναπνοής από τον ΗΣΑΠ, ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει, να κάνει βόλτα και να πιεί το καφεδάκι του…


 Θρησκευτικός τουρισμός: Το άγνωστο μοναστήρι των Βορείων Προαστίων


 

Δείτε φωτό του mygreekholiday

alsos1.jpgMία από τις εισόδους του Άλσους

alsos2.jpgΚαθαρό και ήρεμο περιμένει τον επισκέπτη

alsos3.jpgΤα σπίτια και τα γραφεία διαθέτουν εκπληκτική θέα στο πάρκο

sintrivanialsoskifisias.jpgΤο συντριβάνι του Άλσους

alsos7.jpgΠαγκάκια για περαστικούς και θαμώνες 

alsos9.jpgΝέοι και ηλικιωμένοι διαβαίνουν καθημερινά από το σημείο...

alsos5.jpg

alsos6.jpgΜπορείτε να πιείτε και το καφεδάκι σας...

 

Η ιστορία του

Δημιουργήθηκε το 1885 όταν ο Σιδηρόδρομος Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει στην επέκταση της γραμμής έως την Κηφισιά και, παράλληλα, να συμβάλλει στην ανάπλαση της περιοχής ως αντισταθμιστικό όφελος για τους κατοίκους.

Εκείνοι συχνά τρόμαζαν με την εμφάνιση και τον θόρυβο που έκανε η μηχανή του ατμοκίνητου τότε σιδηροδρόμου. Η εταιρεία λοιπόν αγόρασε μια έκταση ανάμεσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και τον Πλάτανο που ανήκε στον εύπορο, Κωνσταντινουπολίτη έμπορο Στέφανο Γεωργαντά, και αντικατέστησε τα αμπέλια και τα χοιροστάσια που υπήρχαν εκεί με το Άλσος. Φυτεύτηκαν ψηλοί φοίνικες, δημιουργήθηκαν χαλιά από λουλούδια και διαμορφώθηκε ολόκληρος ο χώρος με βάση ευφάνταστα σχέδια γαλλικού ρυθμού.

Όλα μαζί έκαναν την περιοχή αγνώριστη. 25 ολόκληρα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης μετατράπηκαν στο σημερινό κόσμημα της περιοχής, το Άλσος της Κηφισιάς. Πολλοί διακεκριμένοι πολίτες της Αθηναϊκής ζωής κατέφθαναν με το τρένο κάθε απόγευμα, απλώς για να απολαύσουν το παγωτό τους στο ζαχαροπλαστείο του Άλσους. Ανάμεσά τους ο Βενιζέλος, ο Δροσίνης, ο Δηλιγιάννης, ο Μπενάκης.

Επίσης, κάθε χρόνο από το 1937, διοργανώνεται την άνοιξη στο Άλσος η Ανθοκομική έκθεση. Ένας θεσμός που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

 cebaceb7cf86ceb9cf83ceb9ceb1-cf83cf84ceb1ceb8cebccebfcf82.jpg


INFO: Το Άλσος έχει συνολικά έξι εισόδους. Δύο κεντρικές επί των Λεωφ. Κηφισίας & Δραγούμη και δύο πλαϊνές επί των οδών Ηρ. Αττικού & Αδριανού. Η πρόσβαση είναι δυνατή μέσω ηλεκτρικού σιδηρόδρομου ΗΣΑΠ και αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ). 

Ο ΗΣΑΠ έχει τερματικό σταθμό στην Κηφισιά έναντι της κεντρικής πύλης του Άλσους επί της οδού Δραγούμη. 

Πολλά είναι τα μπλε λεωφορεία που έχουν στάση ή τερματικό σταθμό επί της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Άλσους. 

Επίσης, υπάρχει κοντά χώρος στάθμευσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ