Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 11:34

Σλοβακία: Τα τρομακτικά μυστικά του κάστρου της Αιματοβαμμένης Κυρίας του Καχτίτσε

Γράφτηκε από
Σλοβακία: Τα τρομακτικά μυστικά του κάστρου της Αιματοβαμμένης Κυρίας του Καχτίτσε youtube caption

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Σλοβακίας βρίσκεται το κάστρο του Καχτίτσε (Čachtice) ερειπωμένο μετά την τελική ήττα και λεηλασία του τον 18ο αιώνα. Φυσικά με την πρώτη ματιά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι το κάστρο ήταν το σπίτι ενός τρομερού σειριακού δολοφόνου. Ο λόγος για την Elizabeth Báthory, η οποία ονομάζεται επίσης «Η κόμμισα Δράκουλα» και είναι εγγεγραμμένη στο Βιβλίο Γκίνες των παγκόσμιων ρεκόρ ως ο πιο παραγωγικός θηλυκός δολοφόνος της ιστορίας, λόγω των ανατριχιαστικών ιστοριών που περιβάλλουν τη ζωή της, όπως το κολύμπι στο αίμα δολοφονημένων παρθένων για να διατηρήσει τη νεότητά της. Περισσότερες από 600 νέες γυναίκες εικάζεται ότι βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν κατόπιν εντολής της Báthory στο Čachtice.

 

video by Researchers

 

Γεννημένη σε οικογένεια ευγενών παντρεύτηκε νωρίς με έναν επίσης γαλαζοαίματο Ούγγρο και έζησαν στην Τρανσιλβανία, που τότε περιελάμβανε περιοχές της σημερινής Σλοβακίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της το 1604 άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για τον αιμοσταγή χαρακτήρα της. Ο κατάλογος των εγκλημάτων που διέπραξε εναντίον των νέων γυναικών είναι αποκρουστικός. Παραδείγματος χάριν, κατηγορήθηκε ότι άλειφε τα κορίτσια με μέλι και τα άφηνε έξω για να δαγκωθούν από τις μέλισσες, τις σφήκες, τις μύγες και τα μυρμήγκια. Κατηγορήθηκε επίσης ότι στερούσε από τους υπηρέτες της το νερό και τους έκανε να πίνουν τα ούρα τους, τους ακρωτηρίαζε με ψαλίδια, μαχαίρια και μετά τους έκαιγε με μεταλλικά ραβδιά. Είναι γνωστό ότι έθαβε τους υπηρέτες ζωντανούς, τους ξυλοκοπούσε μέχρι θανάτου και τους ανάγκαζε να παραμένουν σε παγωμένο νερό μέχρι να πεθάνουν.

 

 

Οι ανατριχιαστικές ιστορίες έφτασαν και στην πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας και αμέσως ξεκίνησε έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπηρετών που ενήργησαν ως συνεργάτες της σε αυτά τα εγκλήματα και κράτησαν το μυστικό της για χρόνια, σκότωσε μεταξύ 30 και 650 νεαρών γυναικών. Κανείς δεν είναι σίγουρος για τον πραγματικό αριθμό.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι υπηρέτες κατέθεσαν ότι είχαν δει την Κόμισσα να αναγκάζει το προσωπικό να μαγειρεύει και να τρώει την ίδια του τη σάρκα. Άλλοι υπηρέτες ισχυρίστηκαν ότι είχε γεμίσει πτώματα κάτω από ένα κρεβάτι και συνέχιζε να τα ταϊζει σαν να ήταν ακόμα ζωντανά. Ένας υπηρέτης ισχυρίστηκε ότι βασάνιζε κορίτσια με πυρακτωμένες ράβδους στα στόματα και ακόμη και στα γεννητικά τους όργανα.

 

 

Λόγω των στοιχείων που ήρθαν στο φως κατά τη δίκη, τρεις από τους υπαλλήλους της Báthory καταδικάστηκαν σε θάνατο και ένας άλλος φυλακίστηκε ισόβια. Η ίδια η Báthory φυλακίστηκε σε ένα δωμάτιο στο κάστρο Čachtice, όπου τελικά πέθανε στην ηλικία των 54 ετών στις 14 Αυγούστου 1614.

 


Σλοβακία: Η γέφυρα που θυμίζει UFO, κόβει την ανάσα του επισκέπτη (vid)


 

Σήμερα το κάστρο είναι επισκέψιμο μετά τις εργασίες αποκατάστασης που ολοκληρώθηκαν το 2014 και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια 45λεπτη πεζοπορία κατά μήκος ενός καλοδιατηρημένου μονοπατιού από την πόλη Čachtice και στη συνέχεια να περπατήσουν όλο το κάστρο και να θαυμάσουν την απίστευτη θέα από τα Καρπάθια Όρη.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ