Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 14:48

Μήλος: Η παραλία που θυμίζει σεληνιακό τοπίο, μαγεύει τον επισκέπτη (vid)

Γράφτηκε από

Ένα εξωπραγματικό, αλλά πανέμορφο μέρος που θυμίζει σεληνιακό τοπίο, αποτελεί η πασίγνωστη παραλία Σαρακίνικο της Μήλου (σ.σ. και η αντίστοιχη της Πάργας είναι υπέροχη) στις Κυκλάδες μας…

Λόγω της ηφαιστιογενούς προέλευσης του εδάφους της, η Μήλος έχει εντυπωσιακή μορφολογία και ποικιλία παραλιών. Θα συναντήσετε άλλοτε παραλίες με λευκόχρυσες αμμουδιές και άλλοτε κόλπους με βότσαλα που περικυκλώνονται από πέτρες, λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια. Ξεχωριστά χρώματα και βάθη θα βρείτε και στη θάλασσά της, ενώ επίσης μπορείτε να κολυμπήσετε σε πλήρως οργανωμένες παραλίες ή να επιλέξετε πιο μοναχικές και άγριες. Το σίγουρο είναι ότι τα καθαρά νερά του νησιού και οι απείρου κάλους παραλίες του θα σας προσφέρουν μία εμπειρία άνευ προηγουμένου.


Η Μήλος από ψηλά: Εικόνες Ελλάδας, άρωμα καλοκαιριού


sarakinikomilos.jpg 

 

H λευκή παραλία…

Το τοπίο στην παραλία Σαρακίνικο μοιάζει με σεληνιακό καθώς απουσιάζει κάθε ίχνος βλάστησης και τα ηφαιστειογενή βράχια από τα οποία έχει σχηματιστεί έχουν λευκό χρώμα.

Το όνομά του το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τριγύρω ίσως δείτε και κάποιες δέστρες από τα πλοία τους.

 

sarkinikobeach.jpg

 

Στο Σαρακίνικο θα βρείτε μια μικρή παραλία για τους λάτρεις της αμμουδιάς, αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε τις πετσέτες σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

 

video by CYONTAN

 

Φωτό: Wikimedia Commons

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ