Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 12:00

Ποιο Μadame Τussauds; Tα Ιωάννινα έχουν το δικό τους Μουσείο Kέρινων Ομοιωμάτων (vid)

Γράφτηκε από

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα, στην περιοχή Μπιζάνι, συναντάμε το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που λειτουργεί από το 1995 και αποτελεί στολίδι για όλη την Ήπειρο…

Πρέπει όμως να γίνει ακόμη πιο γνωστό, καθώς μπορεί να θαυμάζουμε το Μουσείο Μadame Τussauds στο Λονδίνο, αλλά αξίζει να αναδείξουμε την ελληνική τέχνη που αναπαριστά σημαντικότατα γεγονότα της ιστορίας μας… 

Με τρεις ενότητες (Προεπανάσταση, Επανάσταση και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος), και πολλά χρόνια προσωπικής εργασίας και αγάπης του Παύλου Βρέλλη, δεκάδες χειροποίητα εκθέματα ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον χρόνο και την ιστορία του έθνους μας. 

 


Εντυπωσιακό ταξίδι στα ορεινά της Ηπείρου, τα Γιάννενα και το Ζαγόρι σε 3 λεπτά (vid)


 

Αυτό είναι το μουσείο Ελληνικής Ιστορίας και κέρινων ομοιωμάτων… Φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας.

Το κέρινα ομοιώματα του μουσείου παριστάνονται σε φυσικό μέγεθος, μέσα σε περιβάλλον πιστής παρουσίασης του εκάστοτε περιβάλλοντός τους, αναπαριστώντας μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Ο επισκέπτης αισθάνεται ότι ταξιδεύει σε βουνά, παλιά οικήματα, σπηλιές, εκκλησίες, μονοπάτια, ακολουθώντας μια κυκλικού χαρακτήρα ξενάγηση παράλληλων, συνάλληλων και διάλληλων επιπέδων.

 

video by upDrones

 

Πάρτε μία γεύση:

 

074.jpgΚρυφό σχολειό

 116.jpgΡήγας Βελεστινλής ή Φεραίος

 

059.jpgΘεόδωρος Κολοκοτρώνης

 083.jpgΗ μάχη της Κρήτης

 

Πηγή: http://www.vrellis.gr

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ