Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 14:22

Κολυμπήθρες: Οι φυσικές πισίνες των Ζαγοροχωρίων (vid)

Γράφτηκε από

Μεταξύ όμορφων και γραφικών χωριών υπάρχει και ένα ακόμη αξιοθέατο που ονομάστηκαν… κολυμπήθρες και βρίσκονται στο Πάπιγκο.

Οι λεγόμενες κολυμπήθρες είναι στην πραγματικότητα κοιλώματα στα ασβεστολιθικά πετρώματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τα νερά του ρέματος Ρογκοβού και συγκεκριμένα την κίνησή τους. Το ρέμα σχηματίζει στην πραγματικότητα φυσικές πισίνες… 

 


 Σε Πάπιγκο και Σύβοτα γυρίζεται η υπερπαραγωγή του Bollywood


 

piscinesipiros.jpg

 

Το θέαμα που αντικρίζετε είναι πανέμορφο… 

 

img-20180108-150813-01.jpg

 

Αυτή η περιοχή ενδείκνυται όλες τις εποχές, ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες μη διστάσετε να κολυμπήσετε ή να ξεκουραστείτε μέσα σε κάποια από τις κολυμπήθρες.

 

0730.jpg

 

Ρογκοβό - Οβίρες για βουτιές...

 

video by Kyr. t.

 

Η ιστορία  λέει ότι ακόμη και ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων απολάμβανε τους καλοκαιρινούς μήνες το μπάνιο του στις κολυμπήθρες…

 

video by eluveitie gauls

 

Xάρτης Google:

 

ΙΝFO: Το Μικρό Πάπιγκο αποτελεί μαζί με το Μεγάλο Πάπιγκο τους δυο συνοικισμούς του Πάπιγκου. Είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο γνωστά Ζαγοροχώρια και βρίσκεται βορειοανατολικά των Ιωαννίνων σε απόσταση 59χλμ. από την πόλη.

Χτισμένο σε υψόμετρο 980 μέτρων βρίσκεται σ’ ένα ιδιαίτερα επιβλητικό τοπίο, κάτω από το όρος της Τύμφης. Η παραδοσιακή Ζαγορίσια αρχιτεκτονική, η πλούσια βλάστηση και η απαράμιλλη ομορφιά και συγχρόνως αγριότητα του τοπίου το καθιστούν ιδανικό προορισμό και για τους πιο ταξιδεμένους επισκέπτες.

Περίπου 500m πριν το Μικρό Πάπιγκό, στα αριστερά σας θα δείτε το ρέμα του Ρογκόβου και μια ξύλινη πινακίδα που σας πληροφορεί σχετικά με τις κολυμπήθρες. Αφού αφήσετε τον δρόμο ακολουθήστε το μονοπάτι και σε 2΄-3΄ θα βρεθείτε μπροστά στις πρώτες κολυμπήθρες.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ