Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 11:38

Γνωρίστε το χωριό που χωρίζεται από ποταμό και ενώνεται με ένα μνημειώδες γεφύρι (vid)

Γράφτηκε από

Χωριό των ξυλοκόπων έχει χαρακτηριστεί η πανέμορφη Βοβούσα στο ανατολικό Ζαγόρι του Νομού Ιωαννίνων της Ηπείρου και παρουσιάζει την ιδιαίτερότητα να την διαπερνά ο ποταμός Αώος, χωρίζοντάς τη στη μέση...

Με υψόμετρο 977 μ., οι κάτοικοι ασχολούνται με την υλοτομία και τον τουρισμό. Απέχει 77 χλμ. από τα Ιωάννινα και 60 χλμ. από τα Γρεβενά. Το χωριό ήταν γνωστό και με την βλάχικη ονομασία Μπαϊεάσα.

Μέσα από το χωριό περνάει ο ποταμός Αώος, από τη βοή των νερών του οποίου πιθανότατα πήρε και το χωριό το όνομά του. Γύρω από το ποτάμι υπάρχουν αξιόλογοι οικότοποι που φιλοξενούν πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Στη μέση του χωριού, υπάρχει ένα πέτρινο γεφύρι, μονότοξο, που ενώνει τις δυο όχθες και γειτονιές του χωριού. Χτίστηκε το 1748 από τον Αλέξιο Μήσιο και έχει αναγνωριστεί ως νεώτερο αρχαιολογικό μνημείο. Στην περιοχή υπάρχει επίσης η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε το 1814.


Μοναδικό αξιοθέατο: Το μονότοξο γεφύρι που ένωσε τα Τρίκαλα με την Ήπειρο


bobousa.jpg

 

Κάτω από το γεφύρι έχει δημιουργηθεί ένα μικρό φράγμα το οποίο σχηματίζει ευρύχωρη φυσική πισίνα, κατάλληλη για μπάνιο, φυσικά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

bob.jpg

 

Κυνηγοί, ψαγμένοι ταξιδιώτες και έμπειροι φίλοι του ράφτινγκ επισκέπτονται το όμορφο βλαχοχώρι που κατοικείται λίγους μόνιμους κατοίκους.

 

video by Kostas Ko

 

Αν την επισκεφτείτε μην ξεχάσετε: Στις ταβέρνες της περιοχής θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις κλασικές λιχουδιές των Ζαγοροχωρίων, όπως οι πίτες και τα χωριάτικα λουκάνικα, διάφορα ντόπια κρεατικά ψητά...

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ