Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 13:10

Μπείτε στο καζάνι για βράσιμο στα περίφημα λουτρά Kawa στις Φιλιππίνες

Γράφτηκε από

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζεστό μπάνιο στο τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας. Είναι αναζωογονητικό για τις αισθήσεις και χαλαρώνει τους μύες και τα νεύρα. Στις Φιλιππίνες, από την άλλη, υπάρχουν τα λεγόμενα λουτρά kawa που είναι εξίσου χαλαρωτικά με μόνη διαφορά ότι οι τυχεροί βιώνουν και την εμπειρία του βρασίματος σε καζάνι!

Το «kawa» είναι το τεράστιο καζάνι, που παραδοσιακά χρησιμοποιούταν στη ζαχαροπλαστική, ειδικά στην επεξεργασία μελάσας. Όμως, καθώς η τεχνολογία προχωρούσε, αυτά τα γιγάντια καζάνια αντικαταστάθηκαν από μηχανές στα εργοστάσια ζαχαροπλαστικής. Οι ντόπιοι τότε, βρήκαν έναν τρόπο να αξιοποιήσουν τα καζάνια, μετατρέποντάς τα σε μεγάλες μπανιέρες! Τα γνωστά σήμερα λουτρά kawa. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αναζωογονήσετε τον εαυτό σας και να νιώσετε λίγο σαν το μεσημεριανό σας!

 


Αλλά μην ανησυχείτε, αυτό είναι μόνο ένας ευφημισμός για την εξαιρετική αυτή εμπειρία. Παρόλο που θα κάθεστε κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα, η θερμοκρασία δεν θα φτάσει ποτέ σε σημείο όπου θα νιώσετε άβολα.


Πώς λειτουργούν τα λουτρά Kawa;


Μια προετοιμασία 45 λεπτών απαιτείται πριν κάποιος απολαύσει τα λουτρά kawa. Αρχικά, το προσωπικό θερμαίνει το kawa ανάβοντας φωτιά με κομμάτια ξύλου και αποξηραμένο μπαμπού. Καθώς το νερό θερμαίνεται αργά προς την επιθυμητή θερμοκρασία, το προσωπικό προσθέτει βότανα, αρωματικά φύλλα και λουλούδια. Ο αρωματισμένος ατμός του νερού αναζωογονεί το μυαλό και τις αισθήσεις και η γαλήνη του φυσικού περιβάλλοντος κάνει τα υπόλοιπα.

 

video by SeventyOne Magazine

 

Πού βρίσκονται τα λουτρά Kawa;

 

Τα πιο γνωστά λουτρά kawa στις Φιλιππίνες βρίσκονται στην πόλη Tibiao στην επαρχία Antique, η οποία αποτελεί μέρος του νησιού Panay στην περιοχή Visayan. Οι γειτονικές επαρχίες της Antique είναι οι Capiz, Iloilo και Aklan - η οποία περιλαμβάνει επίσης το παγκοσμίως γνωστό νησί Boracay.

Υπάρχουν τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια στο νησί του Panay, αλλά η ταχύτερη και ευκολότερη διαδρομή που θα σας οδηγήσει σε αυτή τη μοναδική εμπειρία είναι από το Caticlan. Από το λιμάνι, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο που κατευθύνεται προς το Σαν Χοσέ, την Antique και κάνει τέρμα στο Brgy. Δεδομένου ότι η περιοχή είναι ένα δημοφιλές σημείο για πεζοπορία, καγιάκ και άλλες δραστηριότητες, τελειώστε το ταξίδι σας με ένα λουτρό kawa για χαλάρωση!

Εάν δεν προγραμματίζετε να κατευθυνθείτε προς το Visayas, υπάρχει ένα μέρος κοντά στη Μανίλα που προσφέρει επίσης λουτρά kawa. Αυτά είναι τα ίδια με αυτά που θα ζήσετε στο Tibiao. Περιλαμβάνονται σε ένα θέρετρο στο Tanay, που ονομάζεται El Patio Razon - το οποίο απέχει μόνο τρεις ώρες από την πρωτεύουσα.

Για λιγότερο από 500 πέσος, μπορείτε να κακομάθετε τον εαυτό σας!

 

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ