Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 13:06

Ρόδος: Κάθε πέτρα του νησιού κρύβει ένα μικρό κομμάτι ιστορίας 2.400 ετών (vid)

Γράφτηκε από

Σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να περιδιαβεί εικοσιτέσσερις αιώνες ιστορίας. Ακόμη σπανιότερα να περάσει χρόνο σε ένα τόσο αξιόλογο μέρος όπου σήμερα οι κάτοικοί του ακόμα μοιράζονται μια εκπληκτική παλέτα πολυπολιτισμικών επιρροών.

Ένα τέτοιο μέρος είναι η Ρόδος, της οποίας η Μεσαιωνική Πόλη συμπεριελήφθη στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σε ένδειξη αναγνώρισης της μοναδικότητας του διαπολιτισμικού αρχιτεκτονικού πλούτου που αντιπροσωπεύει.

 

video by Drone Walks

 

Στη Ρόδο, κάθε γωνιά της πόλης, κάθε πέτρα του νησιού κρύβει ένα μικρό κομμάτι ιστορίας 2400 ετών. Ως σταυροδρόμι τριών ηπείρων, η Ρόδος έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς ενώ πάντα διατήρησε δεσπόζουσες την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.


Περιήγηση στην παράδοση: Aνακαλύψτε τα χωριά της Ρόδου


Όντως, η μοναδική πολιτιστική ταυτότητα της Ρόδου έχει διαμορφωθεί από τους πολιτισμούς που άφησαν το αποτύπωμά τους  στο νησί με την πάροδο της ιστορίας, από τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς και κατόπιν την Τάξη των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, τους Οθωμανούς και τους Ιταλούς.

Πολλά είναι τα μνημεία της Ρόδου που μαρτυρούν το πλούσιο και ποικίλο παρελθόν της. 

 

video by Tourism Rhodes

 

Ανάμεσά τους η Ακρόπολη της Ρόδου, με τον Ελληνιστικής περιόδου ναό του Απόλλωνα, και το Αρχαίο Στάδιο, χτισμένο τον 3ο αιώνα π.Χ. Αυτός ο μνημειακός τόπος αποτελούσε ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα λατρείας, παιδείας και ψυχαγωγίας για τους πολίτες της αρχαίας Ρόδου.

 

video by Travel Channel - Отдых, Путешествие и Туризм

 

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, το νησί ήταν δώρο των θεών. Ο Δίας έδωσε στο γιο του, το θεό Ήλιο, τη νύμφη Ρόδο για γυναίκα του. Γι αυτό το λόγο, η Ρόδος αποκαλείται το Νησί του Ήλιου.

Η Ρόδος είναι μύθος, ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά, ένα μωσαϊκό πολιτισμών από το χθες έως το σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο – ένας τόπος συνάντησης διανοουμένων, καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ