Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 16:32

Όταν ο παραμυθάς, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, επισκέφτηκε τα σημερινά Βόρεια Προάστια…

Γράφτηκε από

Το Πάσχα του 1841 επισκέφθηκε την Πεντέλη, το Μαρούσι και την Κηφισιά ο μεγάλος δάσκαλος του παραμυθιού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (1805-1875), οι ιστορίες του οποίου έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου. 

Ο Άντερσεν δεν έγραψε μόνο παραμύθια. Ασχολήθηκε με την ποίηση και συνέγραψε θεατρικά έργα και βιβλία με ταξειδιωτικές αναμνήσεις. 

Στο Οδοιπορικό στην Ελλάδα περιγράφει την Κηφισιά των μέσων του 19ου αιώνα και δείχνει εντυπωσιασμένος με έναν περίφημο πλάτανό της τα κλαδιά του οποίου σκίαζαν όλη σχεδόν την πλατεία του χωριού. Προφανώς πρόκειται για τον περίφημο πλάτανο που βρισκόταν στην ομώνυμη πλατεία και σήμερα αποτελεί για την πόλη παρελθόν.

 

Unknown.jpeg

 


Άνοιξε τις πύλες του το ιστορικό σπίτι του Τσαρούχη στο Μαρούσι (vid)«Κάτω από το δένδρο, γράφει ο ’ντερσεν, στο παχύ γρασίδι απλώσαμε τις κάπες μας, αραδιάσαμε τα μπουκάλια με το κρασί και ριχτήκαμε στο φαγοπότι έχοντας γύρω μας ελληνοπούλες που ζήλευαν τα αρτύσιμα φαγητά μας, μιάς που βρισκόμασταν σε περίοδο νηστείας. Έπειτα πήραμε ένα γραφικό μονοπάτι του δάσους. Τα ρυάκια κελάρυζαν δίπλα μας…», έγραφε…Ένα φυσικό δάσος μέσα στην πόλη με τον μοναδικό γοτθικό ναό και τον Πύργο Συγγρού


 

hans1.jpg

 

Τα βήματά του τον οδήσησαν ως την Ελλάδα τον Μάρτιο του 1841. Στο οδοιπορικό του «Το Παζάρι ενός ποιητή», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Εστία» με τον τίτλο «Οδοιπορικό στην Ελλάδα» περιγράφει λεπτομερώς τη διαμονή στην Αθήνα…

 

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ