Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 11:59

Oι τρεις πλατείες του κέντρου που θυμίζουν παλιά γειτονιά…

Γράφτηκε από

Οι πλατείες ήταν ανέκαθεν σημείο συνάντησης. Ήταν κι αυτές που κρατούσαν την αίσθηση της «γειτονιάς» ψηλά, εκεί όπου θα μπορούσες να δεις γνωστούς να πεις τα νέα σου και καμιά φορά να γκρινιάξεις για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου.

Πολλές πλατείες της Αθήνας δεν έχουν την ζωή που είχαν παλαιότερα. Όμως υπάρχουν κάποιες που σφύζουν από ζωή και σου προκαλούν χαμόγελα και αισιοδοξία.


Πλατεία Μαβίλη: Η οld time classic πλατεία με τις πολυκατοικίες του ’50


Πλατεία Δεξαμενής

Στα όρια του Κολωνακίου και ενώ φτάνεις στο Λυκαβηττό, η πλατεία Δεξαμενής δεν είναι τόσο ευρύχωρη όμως, τα παιδιά μαζεύονται να παίξουν μπάλα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ανοίγει και το ομώνυμο σινεμά. Το καφέ που βρίσκεται στην κορυφή της πλατείας είναι πάντα γεμάτο και το πράσινο γύρω σου δεν μαρτυρά ότι είσαι μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης.

 

2370306.jpg

 

 

Πλατεία Προσκόπων

Κοντά στο σταθμό του μετρό του Ευαγγελισμού και στο Καλλιμάρμαρο, η αγαπημένη πλατεία του Μάνου Χατζιδάκι, είναι γεμάτοι από μαγαζιά, που ακόμα και τις καθημερινές έχουν κόσμο. Στο κέντρο της, τα παιδιά το απόγευμα μπορεί να στήσουν ένα μονό ποδόσφαιρο, γεμίζοντας με φωνές αυτήν την πλατεία που μοιάζει κρυφή, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση…

 

POP_09_PLPROSK_02-960x640.jpg

 

 

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Λίγο κάτω από το Σύνταγμα, η πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι στέκι της νεολαίας και ιδίως το καλοκαίρι, ο κόσμος είναι παντού. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πλατείες, δεν φιλοξενεί παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο ή άλλα παιχνίδια, αλλά είναι σημείο συνάντησης για διασκέδαση από το μεσημέρι μέχρι τα ξημερώματα.

 

Agia-Eirini.jpg

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ