Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 12:40

Καρδίτσα: Η άγνωστη φυσική λίμνη που δημιουργήθηκε το 1963 (vid)

Γράφτηκε από

Στον ορεινό όγκο των Αγράφων, βρίσκεται η εντυπωσιακή λίμνη Στεφανιάδα. Αποτελεί τη νεότερη λίμνη της Ελλάδας αφού δημιουργήθηκε μόλις το 1963.

Η φυσική Λίμνη σχηματίστηκε από κατολίσθηση, όταν η πλαγιά Στοιχειό ξεκόλλησε από το Βουνό Σμίνικο και έφραξε ουσιαστικά το Στεφανιώτη ποταμό, παραπόταμο του Αχελώου. Είχαν προηγηθεί σεισμικές δονήσεις που είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους κι ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα. Στο βυθό της Λίμνης, βρίσκονται σπίτια και κτίσματα από τον οικισμό που υπήρχε στην πλαγιά και στο τμήμα του βουνού που κατέπεσε.


Τα ερείπια του βυζαντινού κάστρου Καλλιθήρου, μόλις 10 χλμ μακριά από την Καρδίτσα…


 

Είναι πνιγμένη στο πράσινο με απότομες σχετικά ακτές και η στάθμη της επηρεάζεται από τις εποχιακές βροχές.

 

dragon_lake_stefaniada.jpgToν χειμώνα

 

Η λίμνη Στεφανιάδας βρίσκεται στο νομό Καρδίτσας, δίπλα στο χωριό Στεφανιάδα, και σχετικά κοντά στη Ι. Μονή Σπηλιάς. Η απίστευτη αυτή μικρή λίμνη συγκαταλέγεται σε μία από τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες που διαθέτουν τα Θεσσαλικά Άγραφα. Πρόκειται για τον ιδανικότερο προορισμό των μυημένων και των πραγματικών φυσιολατρών. 

 

06_big.jpg

 

Έχει ελλειπτικό σχήμα, βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων, ενώ η έκτασή της δεν ξεπερνάει τα 165 στρέμματα.

 

video by Άγγελος Αρναουτέλης

 

INFO: Μπορείτε να φτάσετε στη λίμνη οδικώς. Απέχει 70 χλμ. από την Καρδίτσα και η διαδρομή, μέσα από τα χωριά και κάτω από τα βουνά της Αργιθέας παρουσιάζει από μόνη της εξαιρετικό ενδιαφέρον.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ