Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018 12:29

Οι συμμορίες μαϊμούδων της Κουάλα Λουμπούρ (vid)

Γράφτηκε από
Οι συμμορίες μαϊμούδων της Κουάλα Λουμπούρ (vid) culturetrip.com

Η Κουάλα Λουμπούρ φημίζεται για το νόστιμο φαγητό, τα τεράστια εμπορικά κέντρα και το προοδευτικό της άρωμα που την κάνει την πιο ξεχωριστή ασιατική πρωτεύουσα. Όμως, μακριά από τους Πύργους Petronas και το Μπουτζί Μπιντάν βρίσκεται ένας κρυμμένος υπόκοσμος. Ακριβώς πίσω από τους ουρανοξύστες υπάρχουν χιλιάδες μαϊμούδες που έχουν «καταλάβει» ολόκληρες γειτονιές της πόλης.

 


Οι πιο δημοφιλείς χώρες του πλανήτη που βουλιάζουν από τουρίστες


 

Οι μαϊμούδες ζούσαν στην Κουάλα Λουμπούρ πολύ πριν φτάσουν οι άνθρωποι και χτίσουν την πόλη. Πριν από 160 χρόνια, η σημερινή εκτεταμένη μητρόπολη έμοιαζε ακριβώς όπως οι γύρω λόφοι, που καλύπτονται από πυκνή ζούγκλα. Οι ατέλειωτες φυτείες φοινικόδεντρων, οι ουρανοξύστες και τα οικιστικά τετράγωνα δεν υπήρχαν ακόμα. Χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια μαϊμούδων, αποκαλούσαν τη ζούγκλα σπίτι τους. Σήμερα το πρώην τροπικό δάσος είναι τώρα το κέντρο της πόλης και τα προάστια. Οι πίθηκοι δεν έχουν πάει πουθενά – απλώς έχουν εξωθηθεί προς τα έξω.

 

video by Jeff L

 

Οι Μακάκοι αποτελούν την πλειοψηφία των μαϊμούδων στην Κουάλα Λουμπούρ. Αυτό το συγκεκριμένο είδος τείνει να ζει στα εξωτερικά άκρα της ζούγκλας ή κατά μήκος των ποταμών, γεγονός που τους καθιστά πιο εκτεθειμένους στους ανθρώπους.

 

 

Κατευθυνθείτε προς τους λόφους λίγο έξω από την Κουάλα Λουμπούρ και περπατήστε κατά μήκος των μονοπατιών. Σε ελάχιστο χρόνο, θα δείτε τις μαϊμούδες να κάνουν τα ακροβατικά τους και ταλαντεύονται ανάμεσα στα δέντρα. Το πιο συνηθισμένο μέρος για τους επισκέπτες να δουν τις μαϊμούδες στην Κουάλα Λουμπούρ είναι στις σπηλιές Batu. Οι σπηλιές Batu, ένας ινδουιστικός ναός του 19ου αιώνα που βρίσκεται σε ένα ασβεστολιθικό σπήλαιο, φιλοξενεί εκατοντάδες μαϊμούδες. Καθώς οι επισκέπτες εισέρχονται στο συγκρότημα και ανεβαίνουν τα 272 σκαλοπάτια για να φτάσουν στο ναό, οι μαϊμούδες περιπλανούνται φαινομενικά αγνοώντας τους.

 

video by Sivadason K

 

Όσο χαριτωμένες και αν μοιάζουν, αυτά τα μικρά πλάσματα ματιά, έχουν επίσης μια σκοτεινή πλευρά. Καθώς οι επισκέπτες περπατούν στο παρελθόν, έχουν πάνω τους εκατοντάδες μάτια. Όταν έρθει η ευκαιρία, οι αξιολάτρευτες μαϊμούδες θα αρπάξουν ό, τι μπορούν να κουβαλήσουν και θα γίνουν καπνός. Από τρόφιμα και ποτά μέχρι τσάντες, πετσέτες και τηλέφωνα, τίποτα δεν είναι εκτός ορίων για τις μαϊμούδες της Μαλαισίας.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ