Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 13:00

Χαϊδελβέργη: Η γραφική πόλη με τον μεγαλύτερο πεζόδρομο της Γερμανίας (vid)

Γράφτηκε από

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ταξιδιωτών που δεν κάθονται ήσυχοι και τρελαίνονται για εξερευνήσεις και περιήγηση μέσα από πλακόστρωτα σοκάκια, τότε η Χαϊδελβέργη (Heidelberg) των 150.000 κατοίκων θα σας εκπλήξει…

Η γραφική πόλη της Γερμανίας είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και χρονολογείται από το 1196.

 


Lonely Planet: Τα πιο ασυνήθιστα μέρη για ταξίδια στην Ευρώπη


 

Heidelberg-Schloß.JPG

 

Αποτελεί την παλαιότερη και διασημότερη πανεπιστημιούπολη της χώρας και εντυπωσιάζει με τα ιστορικά της αξιοθέατα και τη φοιτητική της αύρα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το επιβλητικό γοτθικο-αναγεννησιακό Κάστρο που στέκεται ψηλά στο λόφο, πάνω από την καρδιά της πανεπιστημιούπολης. Φιλοξενεί εντυπωσιακούς κήπους, υπαίθρια έργα τέχνης, το μουσείο Φαρμάκων καθώς και το μεγαλύτερο βαρέλι του κόσμου.

 

3441677823_c17911e753_b.jpg

 

Η Παλιά Γέφυρα Alte Brucke είναι χτισμένη στην άκρη της παλιάς πόλης και φιλοξενεί τις κόκκινες κλειδαριές «του έρωτα» στα περίτεχνα κιγκλιδώματά της. Στις κόχες της στέκονται μπαρόκ αγάλματα, όπως αυτό της θεάς Αθηνάς, ενώ στην νότια άκρη της βρίσκεται το μυστηριώδες μπρούτζινο γλυπτό του «Πιθήκου της Χαϊδελβέργης». 

 

Heidelberg_Germany_10082005_Main_Street.jpg

 

Ο Μεγάλος Πεζόδρομος Haupstrasse είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Γερμανίας (φτάνει τα 1,6 χιλιόμετρα) και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. 

Εδώ θα βρείτε γραφικά café, μπυραρίες, πλανόδιους μουσικούς και μικρές πλατείες…

 

video by denniscallan

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ