Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 13:46

Μία άγνωστη υπόγεια πόλη, με στοές και κρύπτες, κάτω από την Αθήνα (vid)

Γράφτηκε από

Περίπατο διαρκείας 11 ωρών στην υπόγεια Αθήνα διοργανώνουν οι Terra Incognita Travel…

Οι αστικοί μύθοι βλέπετε για τον αθέατο κόσμο που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της πόλης είναι πολλοί, κάποιοι αληθινοί, κάποιοι fake, ωστόσο εξάπτουν την φαντασία.

Υπάρχει πράγματι μια υπόγεια στοά διαφυγής που ξεκινά από το κτίριο της Βουλής και διασχίζει τον Εθνικό Κήπο; Ισχύει ότι υπάρχουν ολόκληρες κατακόμβες και μυστικές κρύπτες στα έγκατα της πόλης; 

Το Σάββατο 9 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Κολωνάκι- Πανεπιστήμιο-Σύνταγμα-Ζάππειο-Μετς όπου με την καθοδήγηση ειδικών πάνω στην υπόγεια εξερεύνηση της πόλης, θα κατεβούν σε κρυφές καταπακτές, θα διασχίσουν σήραγγες και θα βρεθούν σε μυστικά καταφύγια που δημιουργήθηκαν πριν εκατοντάδες χρόνια.


Αγαπημένα πρόσωπα μας εύχονται και μας αποκαλύπτουν τα αγαπημένα τους μέρη


Τι ακούγεται;

 

Υπόγεια κρατητήρια Εθνικού Κήπου

Ο λόφος που βρίσκεται μια ανάσα από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, έχει συνδεθεί επανειλημμένως με αστικούς θρύλους και διηγήσεις για υπόγειες στοές που ξεκινούν από τις εισόδους του και καταλήγουν σε μυστικές τοποθεσίες του λεκανοπεδίου.

 

arx01_0_0.jpg

 

Υπόγεια Ρωσικής Εκκλησίας

Στο υπόγειο μιας εκκλησίας που οικοδομήθηκε πάνω σε ένα από τα δεκάδες ιερά της αρχαίας πόλης βρίσκεται μια καταπακτή με πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγεί σε μια κατακόμβη. Εκεί υπάρχουν τούνελ από αρχαία υδραγωγεία, ρωμαϊκά λουτρά και κρύπτες οστεοφυλακίων, αλλά η διαδρομή σήμερα σταματά στο στόμιο ενός πηγαδιού. 

 

00.JPG

 

Καταφύγιο Αρδηττού

Οι μυστικοί χώροι καταφυγής που σχετίζονται με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελούν ζωντανά απομεινάρια της περιόδου αυτής.

 

video by Ypogaia Caving Group 

 

Περισσότερα στην ομάδα υπόγειας εξερεύνησης: Αστική Σπηλαιολογία εδώ.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ