Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 15:34

Δράμα: Ο Κήπος της Ονειρούπολης με τα εντυπωσιακά αγάλματα και τον χαμένο θησαυρό (vid)

Γράφτηκε από
Φωτό: Mapio.net Φωτό: Mapio.net

Η Δράμα είναι μία πόλη γεμάτη όμορφα χρώματα, αρώματα, παραδοσιακές γεύσεις και αμέτρητες εικόνες…

Ένα από τα hotspot της πόλης είναι ο δημοτικός κήπος, απομεινάρι από τα μεγάλα δάση που κάλυπταν την περιοχή στα αρχαία χρόνια και χαρακτηρίζεται από την άφθονη παρουσία του νερού και τα αιωνόβια πλατάνια του.


 Δράμα: Το πάρκο-στολίδι της Αγίας Βαρβάρας στα 60 καλύτερα της Ευρώπης (vid)


15746373.jpg

 

Ο δημοτικός κήπος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σε αυτόν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αναζητούν στιγμές δροσιάς κάτω από τα ψηλά δέντρα και δίπλα από τα σιντριβάνια και τα ρυάκια αρκετοί άνθρωποι.

Είναι το σημείο όπου κάθε χρόνο, την περίοδο των Χριστουγέννων φιλοξενείται η Ονειρούπολη ενώ εκεί βρίσκεται επίσης το άγαλμα της Ελευθερίας, το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, το Μνημείο των Ηρώων του Πολυτεχνείου.

 

ba02fcc91013c264606d482f20ab5dd6.jpg

 

Πελώρια πλατάνια, κρυστάλλινα νερά που αναβλύζουν από πηγές, γέφυρες. Περιμετρικά βρίσκονται όμορφα καφέ και μπαράκια, με κόσμο που κάνει «περατζάδα»…

 

drama-parko-agalmaton-2-thumb-large.jpg

 

video by Στελιος Παπαδοπουλος

 

O… χαμένος θησαυρός

Αναζητώντας περεταίρω πληροφορίες για τον Δημοτικό Κήπο, ενδεχομένως που να αγνοούσαμ,ε, πέσαμε σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου περί… θησαυρού. 

Πέρσι, με αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, τέσσερις Δραμινοί ζήτησαν την άδεια να σκάψουν για κρυμμένο θησαυρό στην πόλη της Δράμας και συγκεκριμένα σε σημείο του δημοτικού κήπου, επί της οδού Καραϊσκάκη.


Αγαπημένα πρόσωπα μας εύχονται και μας αποκαλύπτουν τα αγαπημένα τους μέρη


 

Το αίτημα κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ενώ αρχικά η Δημοτική Κοινότητα Δράμας γνωμοδότησε θετικά και στη συνέχεια πέρασε στο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να δώσει άδεια για την ανασκαφή από τους ενδιαφερόμενους.

Έκτοτε αγννούμε τι έχει συμβεί, ωστόσο ο θησαυρός είναι υπαρκτός για όλους τους επισκέπτες. Γαλήνη, ησυχία και δροσιά ιδιαίτερα το καλοκαίρι…

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ