Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 11:42

Στο Μουσείο της Τροίας στο Çanakkale φιλοξενείται η ιστορία χιλιάδων ετών

Γράφτηκε από

Το Μουσείο της Τροίας,  - ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας για την παγκόσμια κληρονομιά καθώς φιλοξενεί ευρήματα και μαρτυρίες 5.000 ετών, - αναμένεται να ανοίξει τις «πύλες» του στο τέλος Ιουλίου, αναδεικνύοντας την περιοχή του Çanakkale, σε παγκόσμιο σημείο συνάντησης ανατολικών και δυτικών πολιτισμών. Tα εγκαίνια του Μουσείου αποτελούν κορυφαίο γεγονός στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Αρχαίας Πόλης της Τροίας στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και την ανακήρυξη του 2018, σε Έτος Τροίας από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

 

troiamuseum.jpg

 

Το Μουσείο, βρίσκεται στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Τροίας. Το κτίριο του Μουσείου συνολικής επιφάνειας 12.765 τ.μ., έχει κατασκευαστεί σε έκταση 37.250 τ.μ. Το Μουσείο της Τροίας, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα σύγχρονα αρχαιολογικά μουσεία στον κόσμο, καθώς ξεχωρίζει επίσης για την αρχιτεκτονική του. Στα εγκαίνια του  Μουσείου θα προσκληθούν εκπρόσωποι των ΜΜΕ από όλο τον κόσμο, εκφραστές του Πολιτισμού, της Τέχνης, εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας καθώς και προσωπικότητες από το διεθνές καλλιτεχνικό και αθλητικό «γίγνεσθαι».

 

jhdfjkshfjs.jpg

 

Στους χώρους του Μουσείου συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., φιλοξενούνται περίπου 2.000 έργα από τις πόλεις της Τροίας και της Τρωάδας. Όπως ιδιαίτερα αντικείμενα που μαρτυρούν την ιστορία της ανθρωπότητας: αγάλματα, σαρκοφάγοι, επιγραφές, βωμοί, μεταλλικά δοχεία, χρυσά νομίσματα. Επιπλέον, 24 κομμάτια χρυσών κοσμημάτων, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από τον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας και μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα οποία επέστρεψαν στο «σπίτι» τους το 2012, μετά από προσπάθειες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας. 

 

jdhfkjdhf.jpg

 

Οι επισκέπτες του Μουσείου της Τροίας κατά την περιήγηση τους από την είσοδό ως και τον τέταρτο όροφο, θα γνωρίσουν σημαντικά έργα και ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης, τα οποία χωρίζονται σε 7 θεματικές ενότητες/περιόδους: «H Αρχαιολογία της περιοχής της Τρωάδας», «Η Εποχή του Χαλκού στην Τροία», «Το Έπος της Ιλιάδας και ο Τρωικός Πόλεμος», «Η Τρωάδα και το Ίλιον στην Αρχαιότητα», «Η περίοδος της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και η Οθωμανική περίοδος», «Η ιστορία της Αρχαιολογίας», «Τα ίχνη της Τροίας». Τα εκθέματα, καθένα από τα οποία αποτελεί έναν πολιτιστικό θησαυρό, παρουσιάζονται στον επισκέπτη με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς υποστηρίζονται από τρισδιάστατες εικόνες, κινούμενες απεικονίσεις, διαδραστικά βίντεο και προσομοιώσεις.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ