Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 12:57

Κέρκυρα: Η έπαυλη του λόρδου Rothschild και η άγνωστη ιστορία της

Γράφτηκε από

Στη Βόρεια Κέρκυρα, άγνωστο για πολλούς, δεσπόζει το σπίτι του μεγαλοτραπεζίτη Ναθάνιελ Ρότσιλντ, υιού του λόρδου Τζέικομπ Ρότσιλντ και εξ αγχιστείας εγγονού του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Συνήθως ανοίγει τα καλοκαίρια για την οικογένεια που συνέδεσε το όνομά της με τον ανυπολόγιστο πλούτο και το σκιερό οικόσημο της Κόκκινης Ασπίδας, απ` το οποίο προέρχεται η ονομασία της.

Πισίνα της βίλας του Λόρδου Jacob Rothschild

Πέραν των θεωριών συνομωσίας, το όνομα Ρότσιλντ διαδόθηκε ευρέως από τα ελληνικά media, λόγω της πρόσφατης συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον λόρδο για το θέμα του χρέους.
Στα Βόρειο- Ανατολικά της Κέρκυρας, μεταξύ Αγίου Στεφάνου και Κερασιάς, οι Ρότσιλντ συντηρούν έπαυλη, όπου φιλοξενήθηκαν στη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων διάσημες προσωπικότητες, μεταξύ άλλων η Αυτοκράτειρα Σίσυ, πριν την κατασκευή του Αχιλλείου, ο ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας FlAT Ανιέλι.

Θέα από την έπαυλη της βίλας του Jacob Rothschild

O Λόρδος Jacob RothschildΟι στενοί δεσμοί φιλίας που δένουν άλλωστε τον Mέρντοχ με τον λόρδο αποδεικνύονται και στην πράξη, όταν ο οικοδεσπότης ετοίμασε μια σειρά από πάρτι με εκλεκτούς προσκεκλημένους για τα 40στά γενέθλια της κόρης του καλού του φίλου Ρούπερτ Ελίζαμπεθ πριν από χρόνια. Στην έπαυλη επίσης λέγεται ότι η Καμίλα είπε το μεγάλο «ναι» στην πρόταση γάμου του διαδόχου της Βρετανίας Καρόλου. Το απογευματινό τους τσάι κάτω από την πυκνή βλάστηση του pavillion έχουν κατά καιρούς πιει και πολλοί επιφανείς πολιτικοί της Μεγάλης Βρετανίας, όπως ο Τζορτζ Όσμπορν.

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν λοφίσκοι γεμάτοι πράσινο που κατεβαίνει μέχρι τη θάλασσα, μικρά ακρωτήρια, μοναδικά μονοπάτια μέσα στο πράσινο και αποκλεισμένες παραλίες.

Μην ξεχάσετε: Η Κέρκυρα με την υπέροχη... Παλαιοκαστρίτσα από ψηλά

 

!

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ