Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 13:21

Πόρτο: Το βιβλιοπωλείο που ενέπνευσε τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ χρεώνει 5 ευρώ είσοδο…

Γράφτηκε από

Το Livraria Lello ίσως αποτελεί το πιο διάσημο βιβλιοπωλείο του Πόρτο στη Πορτογαλία. 

Φτάνοντας οι επισκέπτες στην τοποθεσία που βρίσκεται το βιβλιοπωλείο αντικρίζουν ουρές ανθρώπων να περιμένουν μέχρι την απέναντι γωνία του δρόμου. 

 


Περπατώντας στη Μαδέρα θα αντικρύσετε κάτι πανέμορφο


 

Εκεί υπάρχει το γραφείο εισιτηρίων, από όπου επιτρέπεται η πρόσβαση στο βιβλιοπωλείο με την αγορά ενός εισιτηρίου έναντι € 5.

 

vivliopwleio3.jpg

 

Ο κόσμος περιμένει κατά μέσο όρο 30 λεπτά για να αγοράσει ένα εισιτήριο και να μπει στο βιβλιοπωλείο.

 

vivliopwleio2.jpg

 

Ωστόσο, το δεν είναι ένα απλό βιβλιοπωλείο, το οποίο διαθέτει βιβλία για τους λάτρεις της ανάγνωσης. Πρόκειται για ένα οικοδόμημα του 1906, η αρχιτεκτονική του οποίου είναι ένα εντυπωσιακό μείγμα νεο-γοτθικών και art deco στοιχείων, με φεγγίτες από γυαλιστερό γυαλί και μια κόκκινη κυκλική σκάλα. Αυτή η σκάλα είναι το σημείο που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών, αφού υποτίθεται ότι ενέπνευσε την JK Rowling όταν άρχισε να γράφει τον Χάρι Πότερ.

 

vivliopwleio4.jpg

 

Οι οπαδοί του Χάρι Πότερ, πατώντας πάνω σε αυτή τη σύνδεση, ήταν απίστευτα πρόθυμοι να δουν το σημείο που ενέπνευσε τη συγγραφέα. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της μεγάλης έλευσης επισκεπτών ήταν η χρέωση για την είσοδο, με την τιμή που μπορεί να εξαργυρωθεί έναντι ενός βιβλίου, εάν οι επισκέπτες επιλέξουν να αγοράσουν.

 

vivliopwleio6.jpg

 

Ξαφνικά, λοιπόν, ένα βιβλιοπωλείο που προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα, έγινε ουσιαστικά ένα μουσείο, το οποίο δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.

Πηγή: perierga

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ