Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 17:05

Σε χωριό του Πηλίου βρίσκεται το ησυχαστήριο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου

Γράφτηκε από

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κατάλαβε πρώτη φορά πέρυσι πως πρέπει να κατεβάσει ταχύτητα και να κάνει τα πιο όμορφα πράγματα του κόσμου, όμως η πρόκληση μιας συμπαραγωγής του Εθνικού Θεάτρου μας με το Εθνικό Θέατρο του Βελιγραδίου τον έφερε για μια ακόμη φορά καλοκαίρι επί σκηνής.

Σε ένα μικρό διάλειμμα από το πρόγραμμά του μίλησε στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ, ανάμεσα σε άλλα, για τα πηλιορείτικα βράδια που περιμένουν εκείνον και τη σύζυγό του, Λίνα Πρίντζου, στο εξοχικό τους.


Γνωρίστε το πηλιορείτικο Μούρεσι που αγάπησε ο Σαββόπουλος και εμπνεύστηκε όμορφους στίχους


 

greece-2726875_960_720.jpg

 

Δούλευες εννέα χρόνια ασταμάτητα;

 

Τα καλοκαίρια μου από το 2008 μέχρι και το 2017 έβλεπα τη θάλασσα με τα κιάλια. Τελειώναμε την παράσταση σε ένα μέρος το βράδυ και το πρωί φεύγαμε για αλλού, την ώρα που όλοι έκαναν μπάνιο στη θάλασσα. Ήταν πολλά τα χρόνια που το έκανα αυτό και πέρυσι είπα ότι χρειάζεται να κάνω ένα στοπ, να ηρεμήσει το μέσα μου και να δω τι γίνεται. Γιατί, ξέρεις, όταν τρέχεις δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς, έρχεται η επόμενη δουλειά και συνεχίζεις. Πρέπει να δεις όχι μόνο τι έχεις κάνει ως τώρα, αλλά και τι θα ήθελες να κάνεις.

 

 

Το σπίτι σας στο Πήλιο λειτουργεί σαν καταφύγιο;

 

Είναι η φωλιά μας. Είναι μαγικό μέρος, όπως και οποιοδήποτε μέρος στο Πήλιο, είναι παράδεισος. Νιώθεις την ατμόσφαιρα, λες σ’ αυτό το βουνό σίγουρα ζούσε ο Κένταυρος! Νομίζεις ότι θα εμφανιστεί από κάπου.

 

xaralampopoulos-enas-xronos-gamou-kai-eutuxias.w_hr.jpg

 

Κι έχετε και καταπληκτική παρέα, μιλάω γιατί το έχω ζήσει.

 

Ναι, είμαστε όπως λέμε το «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Μήλου Άμηλου»! Είμαστε ωραία παρέα κι έχουμε και την ησυχία μας.

 

Η Λίνα, βλέπω, το έχει κάνει και μόνιμη κατοικία. Έχει απομονωθεί για να γράψει;

 

Η Λίνα είναι πολύ καιρό εκεί, έχει έναν στόχο, γράφει ένα μυθιστόρημα και τα πρώτα δείγματα είναι πολύ δυνατά. Είναι ένα καλλιτεχνικό ανήσυχο πνεύμα και αυτό που έχει διαλέξει να κάνει είναι πολύ δύσκολο. Αν είναι να γράψεις κάτι σαν Άρλεκιν, σε έναν χρόνο μπορεί να το τελειώσεις. Κάτι που τείνει να έχει μεγάλη αξία, θέλει τον χρόνο του.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ