Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 14:23

Ανάβαση στην Αστράκα και τη Δρακολίμνη με τον φακό του mygreekholiday

Γράφτηκε από

Τα Zαγοροχώρια Ηπείρου αποτελούνται από 46 πανέμορφα χωριά με υπέροχη θέα. Το όρος Τύμφη που τα περιβάλει, επιβλητικό και μαγευτικό… 

Το να θελήσει κάποιος να ανέβει στο καταφύγιο της Αστράκας και στην Δρακόλιμνη, φυσικό επακόλουθο.

Από το χωριό μικρό Πάπιγκο (975 μ. υψόμετρο) ξεκινάει ένα από τα πιο γνωστά και περπατημένα μονοπάτια της Τύμφης που οδηγεί προς την Δρακόλιμνη (ο πιο συνήθης ορειβατικός προορισμός του) αλλά επίσης διακλαδώνεται και κατευθύνεται σε ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές κορυφές του βουνού. Μια από αυτές είναι η «Αστράκα», τοπωνύμιο που σημαίνει «σκεπή» (κοινή ρίζα με το όστρακο, αστράκη κ.α.) και της δόθηκε εξαιτίας της θέσης της, αφού σαν σκεπή ορθώνεται πάνω από το χωριό.

 

 

Ξεκινώντας, υπάρχει πινακίδα που σε ενημερώνει 2 ώρες και 50 λεπτά για καταφύγιο. Σαν χρόνος δεν αποτελεί πρόβλημα, αυτό που πρέπει να λάβει υπόψη του ο ορειβάτης είναι η υψομετρική διαφορά  ( Μικρό Πάπιγκο 990μέτρα – καταφύγιο Αστράκας 1950μέτρα - Δρακόλιμνη 2050μέτρα). Τα μπατόν είναι απαραίτητος εξοπλισμός για μια τέτοια διαδρομή αφού η επιβάρυνση στα πόδια και στα γόνατα είναι μεγάλη. Ευτυχώς το σακίδιο δεν χρειάζεται να βαρύνει ιδιαίτερα με πολλά λίτρα νερού, αφού μπορεί να γίνει ανεφοδιασμός στις 4 πηγές, (Αβραγόνια-Αντάλκη-Τράφο-Κρούνα) που συναντά κάποιος στην διαδρομή.


Kάναμε πεζοπορία στη μαγευτική Δρακόλιμνη, μια λίμνη-αξιοθέτο (vid)


 

INFO-πηγές:

https://apeirosgaia.wordpress.com/2015/12/05/μικρό-πάπιγκο-κορυφή-αστράκας/

http://dangerzone.gr/view-photostory/?story=20

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ