Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 15:38

H κρυφή όαση της Αττικής με τον καταρράκτη και τι να προσέξετε…

Γράφτηκε από

Ένας όμορφος καταρράκτης της Αττικής μέσα σε μία χαράδρα (ο ένας από τους δύο της περιοχής) αποτελεί μία μικρή όαση στην Αττική και βρίσκεται στο Ντράφι της Πεντέλης.

Πρόκειται για το ρέμα του Βαλανάρη, μία από τις ελάχιστες ρεματιές της Αθήνας. Ξεκινάει από τα υψώματα της Μαυρηνόρας στη νότια Πεντέλη, κινείται αρχικά νότια και στη συνέχεια φεύγει ανατολικά όπου δημιουργεί το ρέμα της Ραφήνας σε μια διαδρομή 16 περίπου χιλιομέτρων. Στο μέσο της διαδρομής του, στο ύψος του Ντράφι δημιουργεί έναν καταρράκτη, ύψους 6 μέτρων.

Όταν τα νερά λιγοστεύουν δημιουργούνται δύο δίδυμοι καταρράκτες, ενώ από την πάνω μεριά έχει σηματιστίσει η φύση μία μικρή… στέρνα, σαν πισίνα και μετά ακολουθεί ένα ωραίο φαράγγι.

 

katarraktisvalanaris.jpg

 


Η λίμνη και ο κρυφός καταρράκτης της ΠεντέληςΗ λίμνη και ο κρυφός καταρράκτης της Πεντέλης


Πήγαμε και απολαύσαμε ιδίοις όμμασι τον κρυμμένο παράδεισο. Κατά την δική μας ταπεινή άποψη οφείλουμε να σας παραθέσουμε κάποια πράγματα, προς αποφυγή ταλαιπωρίας.

Κατ’ αρχήν, μην αγχωθείτε καθώς υπάρχει άπλετος χώρος πάρκινγκ στον δρόμο, πάνω από το σημείο όπου βρίσκεται ο καταρράκτης. Καλό θα είναι να αποφύγετε τις σαγιονάρες, καθώς το μονοπάτι, με διάφορα παρακλάδια, είναι αρκετά απότομο σε κάποια σημεία και στενό, οπότε το καλύτερο θα ήταν να φοράτε αθλητικά παπούτσια.

 

ntrafipenteli.jpg

 

Το 10λεπτο που θα χρειαστείτε για να κατέβαιτε στην φυσική λιμνούλα που σχηματίζει ο Βαλανάρης, όπου και θα αράξετε, θα έχετε αντιμέτωπο τον ήλιο. Όποιος δεν αντέχει την ακτινοβολία, τότε ας φορέσει γυαλιά και αντιηλιακό ή καπέλο.

Συνήθως, το μονοπάτι έχει πολλή… κίνηση. Το ίδιο και το ρέμα, όπου σχεδόν πάντα, όλο και κάποιες παρέες θα έχουν ήδη… κατασκηνώσει και δεν θα υπάρχει ελεύθερος χώρος για εσάς.

 

ksdjhskajhdj.jpg

 

Οπότε αποφύγετε τα Σαββατοκύριακα και τις ώρες αιχμής. Απογεύματα και καθημερινές θεωρούμε ότι τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα…

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ