Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 01:42

Αντίρριο-Ιωάννινα: Ταξίδι 3,5 ωρών από τον Αύγουστο θα γίνεται σε 90 λεπτά!

Γράφτηκε από

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό αναθεματίζουμε την ώρα και τη στιγμή που πήραμε το αυτοκίνητό μας, πληρώσαμε κοστοβόρα διόδια και τελικά φθάσαμε στον προορισμό μας με καθυστέρηση.

Δεν μπορεί να μην σας έχει τύχει; Θυμηθείτε το φιάσκο με την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα… Ελπίζουμε, πάντως, τα όσα προγραμματίζει η Ιονία Οδός να υλοποιηθούν. Για παράδειγμα, για να διανύσει κάποιος την απόσταση Αντίρριο-Ιωάννινα, χρησιμοποιώντας τα τμήματα της Ιόνιας Οδού, που έχουν παραδοθεί, θα κάνει σχεδόν 2 ώρες, αντί των 3,5 ωρών που χρειαζόταν από την Παλαιά Εθνική Οδό. Όταν τον Αύγουστο θα έχει παραδοθεί σε χρήση και το τελευταίο χλμ του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Στο video θα δείτε την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών της Ιόνιας Οδού

Με αρχή το Αντίρριο και το σημείο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», παρουσιάζεται αρχικά το ενιαίο τμήμα των  102 χιλιομέτρων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας, ένα τμήμα ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος, καθώς και τεχνικά έργα όπως:


- Η σήραγγα της Μακύνειας μήκους 542 μέτρων
- Η σήραγγα της Κλόκοβας μήκους 2.950 μέτρων
- Η γέφυρα που περνάει πάνω από τον ποταμό Εύηνο συνολικού μήκους 260 μέτρων και μέγιστου ύψους 35 μέτρων
-  Η σήραγγα της Καλυδώνας μήκους 1.200 μέτρων

Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το σχεδόν ολοκληρωμένο τμήμα Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας, συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων.

Τέλος παρουσιάζεται το σχεδόν ολοκληρωμένο τμήμα από την Πέρδικα Ιωαννίνων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο με την Εγνατία Οδό, συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων. Το εν λόγω τμήμα πρόκειται να παραδοθεί σε κυκλοφορία τον προσεχή Αύγουστο.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ