Σάββατο, 08 Ιουλίου 2017 15:49

Το σπήλαιο Παπαφράγκας της Μήλου με την κρυφή παραλία

Γράφτηκε από

Θέλετε να κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα νερά περικυκλωμένα από λευκά βράχια; Σας αρέσει η εξερεύνηση σε όμορφες σπηλιές με τη μάσκα σας; Τότε η Μήλος είναι ο προορισμός που πρέπει να επιλέξετε αυτό το καλοκαίρι.

Το κυκλαδίτικο νησί φημίζεται για τις εκπληκτικής ομορφιάς παραλίες του, που σχηματίζονται από τα πλούσια πετρώματα με το σμίλευμα της θάλασσας και του αέρα.

Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωπής, βρίσκoνται οι τρεις σπηλιές του Παπάφραγκα,  όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε γκριζόλευκα βράχια.

Δείτε το πολύ ωραίο βίντεο του Matt Hatfield με την εξερεύνηση των σπήλαιων του Παπαφράγκα

Η πρόσβαση είναι από ένα μικρό μονοπάτι, όχι ιδιαίτερα δύσβατο, αλλά θέλει προσοχή, που καταλήγει σε μια μικρή παραλία, που δεν φαίνεται από τον δρόμο. Από εκεί κολυμπώντας μπορείτε να εξερευνήσετε τα σπήλαια και να φτάσετε μέχρι την ανοιχτή θάλασσα.

Τα βασικά ορυκτά που εξορύσσονται στη Μήλο είναι μπεντονίτης, περλίτης, ποζολάνη, πυριτικό, καολίνης και ελάχιστες ποσότητες βαρυτίνης. - Το σπήλαιο πήρε το όνομά του από τον τελευταίο Φράγκο Παπά που χρησιμοποιούσε την παραλία για να προφυλάσσει τη βάρκα του.

 

Δείτε επίσης: Η Μήλος από ψηλά: Εικόνες Ελλάδας, άρωμα καλοκαιριού

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ