Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 11:30

Αττικό Πάρκο: Μία βόλτα, αμέτρητες εμπειρίες

Γράφτηκε από
Αττικό Πάρκο Αττικό Πάρκο mygreekholiday.gr

Το Αττικό ζωολογικό πάρκο περιμένει τους κατοίκους του λεκανοπεδίου της Αττικής, τον εκδρομέα από όλη την Περιφέρεια, αλλά και ξένους επισκέπτες.

Το mygreekholiday.gr δεν έχασε την ευκαιρία να επισκέφτηκε το πάρκο καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες που ελπίζουμε να σας αρέσουν.

Σίγουρα, ο περίπατός μας ήταν τόσο για δουλειά, όσο και για διασκέδαση. Μπαίνοντας σε αυτή την αχανή έκταση, πρόθυμοι άνθρωποι του πάρκου μάς βοήθησαν σε ότι χρειαστήκαμε. Μην διστάσετε να κάνετε το ίδιο.

Πρώτα-πρώτα θα δείτε μία τεράστια λίμνη με τις χελώνες, ενώ στο δεξί σας χέρι τα πόνι και άλλα χαριτωμένα ζωάκια. Αν νομίζατε ότι μόνο αυτά θα δείτε, καλό θα είναι να το ξανασκεφτείτε και να ξεκινήσετε τον περίπατό σας ήρεμα καθώς όταν φτάσει η ώρα της αναχώρησης θα είστε γεμάτοι εμπειρίες.

Η έκταση 200 στρεμμάτων στην οποία εκτείνεται το Αττικό Πάρκο, το μεγαλύτερο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι μεγάλη, αλλά περπατήστε αργά, κάντε στάσεις, διαβάστε την προέλευση του κάθε ζώου και δροσιστείτε στο καφέ του πάρκου που φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ζώα, από 350 διαφορετικά είδη.

Ο περίπατος, σε απόσταση αναπνοής από άγρια ζώα, θαλάσσια θηλαστικά, σπάνια είδη πτηνών και ερπετών, αποζημιώνει και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη…

Μπορείτε επίσης να δείτε: Άγριο γαϊδούρι της Σομαλίας, άγριο σκυλί της Αφρικής, αλιγάτορα, αραβικό όρυξ, ασιατικό ελέφαντα, αφρικάνικα πυγμαία κατσικάκια, βακτριανή καμήλα, Βασιλικό πύθωνα, γαλαζόφτερη κουκαμπούρα, σκάρλετ Μακάο, δράκος του Κόμοντο, καφέ αρκούδα, ιπποπόταμο και πολλά άλλα που σπάνια τα βλέπετε στην Ελλάδα...

Δείτε εικόνες που καταγράψαμε:

(Χαριτωμένοι και... πολυλογάδες παπαγάλοι)

giraffe.jpg

(Οι καμηλοπαρδάλεις εν ώρα φαγητού)

lemourios.jpg

(Οι αγαπημένοι λεμούριοι που θυμίζουν την ταινία Μαδαγασκάρη, μην τους πλησιάσετε πολύ, γιατί θα... σκαρφαλώσουν πάνω σας)

chetah.jpg

(Τσιτάχ ξεκουράζεται απολαμβάνοντας τη σκιά)

aligator.jpg

(Ευτυχώς τα κάγκελα χωρίζουν τον επισκέπτη από τον... αλιγάτορα)

toucan.jpg

(Εξωτικό τουκάν στο Αττικό Πάρκο)

elephant.jpg

(Ο ελέφαντας αν και δυσκίνητος παίζει με τις λαστιχένιες μπάλες του)

(Τα πανέξυπνα δελφίνια δίνουν ένα μοναδικό σόου και είναι εντελώς φιλικά)

lions.jpg

(H βασίλισσα της ζούγκλας κοιμάται...)

Η λειτουργία του ξεκίνησε το Μάιο του 2000, αρχικά ως Ορνιθολογικό Πάρκο με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο (1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη). Σήμερα, αποτελεί ένα στολίδι της πόλης.

Το όραμα του Ζαν-Ζακ Λεσουέρ πήρε σάρκα και οστά.

Σήμερα, προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή  περισσότερων των 1800 ζώων από 300 είδη, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του, σε μια έκταση άνω των 200 στρεμμάτων, όπως λιοντάρια, ασιατικοί ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, μαϊμούδες, αρκούδες, πιγκουίνοι, παπαγάλους, δελφίνια και πολλά άλλα, αποτελώντας ταυτόχρονα χώρο μάθησης συναρπαστικών πληροφοριών για την ζωή και τις συνήθειές τους.

Κεντρική έννοια στη φιλοσοφία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου είναι η επιμόρφωση του κοινού, παράλληλα με την ψυχαγωγία. Η ενημέρωση του κοινού γύρω από το ζωικό βασίλειο, καθώς και η προσπάθεια διατήρησης και αναπαραγωγής των απειλούμενων ειδών - ένα 30% περίπου των ζώων του Πάρκου είναι σπάνια ή ακόμα και υπό εξαφάνιση - αποτελούν βασικούς στόχους του Πάρκου.

Ελπίζουμε να πήρατε μία καλή γεύση. Σίγουρα θα πάρετε και εμεπιρίες όταν το επισκεφτείτε…

linkgiavideo.jpg

 

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ