Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 06:30

Ούτε ο Anthony Bourdain δεν μπορούσε να αποχωριστεί τη Νάξο (vid)

Γράφτηκε από

 H Νάξος είναι ένα παραδοσιακό κυκλαδονήσι, φημισμένο για την Πορτάρα

Μόνο όμως γι΄αυτό;

Το Forbes γράφει ότι ακόμη και ο διάσημος σεφ, Anthony Bourdain, μαγεύτηκε από τις ομορφιές του, κυρίως όμως από τις γεύσεις του.

forbes-naxos.jpg

 Η Νάξος είναι ένα γκουρμέ νησί που πρέπει να επισκεφτείτε.

Ο Bourdain ήρθε στην Ελλάδα για ένα επεισόδιο του Parts Unknown, παραγωγής του CNN, το αρχικό του σχέδιο ήταν να ταξιδέψει σε πολλά νησιά στις Κυκλάδες. Αλλά όταν έφτασε στη Νάξο, ακύρωσε τα υπόλοιπα ταξίδια του και αφιέρωσε το επεισόδιο μόνο σε αυτό το νησί. Μόλις γευτείτε το φαγητό του νησιού, θα καταλάβετε γιατί. Τα συστατικά είναι εξαιρετικά, από γεωργικά προϊόντα του νησιού, ντόπια τυριά και άλλα προϊόντα, ενώ οι συνταγές περνάνε από γενιά σε γενιά.

Διαβάστε: Νάξος, το κυκλαδονήσι που δεν αλλάζω

Ο πολιτισμός του νησιού είναι άθικτος από τους αυξανόμενους αριθμούς επισκεπτών: οι ντόπιοι προσελκύουν τους επισκέπτες με παραδοσιακά πιάτα, αντί να τα τροποποιούν ώστε να προσαρμόζονται στα γούστα των ξένων. Είναι δύσκολο να βρείτε πιο νόστιμο παραδοσιακό φαγητό οπουδήποτε αλλού στη χώρα.

Η Laurie Werner γράφει: Το νησί έχει επίσης αρκετά βουνά και κρυμμένες στους απόκρημνους λόφους βρίσκονται ταβέρνες με φαγητό εξαιρετικής ποιότητας. Ταβέρνα στο χωριό Γαλήνη περιβάλλεται από οπωροφόρα δέντρα και ελιές καθώς και μποστάνια με λαχανικά που σερβίρονται σε πολλά από τα πιάτα τους.

2017-07-06-15.04.19-1200x675.jpg

Κολοκυθάκια γεμιστά με ντομάτες και τυρί, κρεμμύδια γεμιστά με μοσχάρι είναι μερικά από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε. Δεν είναι περίεργο που ο Bourdain δεν μπορούσε να φύγει.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ