Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 09:50

Αγκίστρι: Ένα μικρό στολίδι στον Σαρωνικό

Γράφτηκε από
Αγκίστρι: Ένα μικρό στολίδι στον Σαρωνικό http://agistri-dionysos.com

Το Αγκίστρι είναι ένα πευκόφυτο νησί στην καρδιά του Σαρωνικού και απέχει μόλις 3,5 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αίγινας. Ο συνδυασμός του σκούρου πράσινου πευκοδάσους με τις απίθανες αποχρώσεις του τυρκουάζ της καθαρής θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού, είναι πραγματικά μαγευτικός.

Αγκίστρι από το πλοίο

Είναι αρκετά ανεπτυγμένο νησί γύρω από τον τουρισμό, χωρίς ωστόσο να χάνει την ιδιαίτερη ταυτότητά του.

Το νησί έχει τέσσερα χωριά – το Μεγαλοχώρι (Μύλος), τη Σκάλα, τη Λιμεναριά και τον μικρό συνοικισμό Μετόχι, στα οποία μπορείτε να βρείτε εστιατόρια, καφετέριες και μαγαζιά, ενώ τα καλοκαίρια υπάρχει και έντονη νυχτερινή ζωή. Είναι το μικρότερο νησί του Σαρωνικού και εύκολα μπορείτε να το εξερευνήσετε με ποδήλατο, με μηχανάκι ή με τα πόδια.

Αγκίστρι

Ο Μύλος είναι το κυριότερο χωριό. Η Σκάλα είναι περισσότερο τουριστικό μέρος έχοντας και την μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Η Λιμεναριά είναι ένα ακόμα μικρό παραδοσιακό χωριό. Τα κύρια προϊόντα του νησιού είναι το ρετσίνι του πεύκου (που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της ρετσίνας), το ελαιόλαδο, τα σύκα, η ρίγανη, τα φρούτα και τα φρέσκα ψάρια. Είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές για όποιον αναζητά ξεκούραση και γαλήνη σε ένα ελληνικό νησί.

video by #stigmeskaitopoi

Παραλίες

Σκάλα: Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού είναι οργανωμένη με χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά. Εκεί βρίσκεται και το φυσικό λιμάνι στο οποίο αράζουν τα ferry boat της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Πειραιά και την Αίγινα. Πάνω στην παραλία της Σκάλας βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και καφετέριες.

Αγκίστρι παραλία

Μεγαλοχώρι: Η αμμώδης παραλία στον οικισμό Μεγαλοχώρι ή Μύλο (χώρα του νησιού στον βορρά). Ουσιαστικά αποτελείται από μικρές οργανωμένες αμμουδερές παραλίες με ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζάκια.

Αγκίστρι ομπρέλα θαλάσσης

Δραγωνέρα: Βοτσαλωτή παρθένα παραλία στην δυτική πλευρά του νησιού εύκολα προσβάσιμη με δρόμο. Η παραλία αυτή είναι περιτριγυρισμένη με δάσος πεύκων και στο αριστερό μέρος υπάρχει μια υπαίθρια καντίνα.

Σκληρή και Χαλικιάδα: Ακολουθώντας δυτικά το στενό μονοπάτι από το Λιμάνι της Σκάλας όπου φτάνει το πλοίο από Αίγινα/Πειραιά βρισκόμαστε αρχικά στην παραλία Σκληρή και αργότερα στην τελείως απομονωμένη παραλία της Χαλικιάδας. Η παρθένα παραλία της Χαλικιάδας είναι παραλία γυμνιστών και επειδή είναι εντελώς απομονωμένη και δύσκολα προσβάσιμη.

video by AeginaGreece.com

Μάρεζα: Το γραφικό λιμανάκι της Μάρεζας απέχει 200 μ. από τα Λιμενάρια και αποτελεί ένα δείγμα της ομορφιάς και της μαγείας που έχει να επιδείξει αυτή η τοποθεσία. Η Μάρεζα είναι μια βραχώδης παραλία, πνιγμένη στο πεύκο, με βαθιά πεντακάθαρα νερά, στην οποία η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται με κάθε μεταφορικό μέσο. Αποτελεί έναν όρμο στον οποίο πολλοί προτιμούν για να δένουν τα σκάφη τους.

Απονήσος: Το ιδωτικό νησί της Απονήσου διαθέτει δύο πανέμορφες παραλίες και απαιτείται είσοδος 5 ευρώ με ξαπλώστρα και καφέ.

Με πληροφορίες από wikipedia.org

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ