Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 10:16

Δύο ελληνικές παραλίες στις δέκα ομορφότερες του κόσμου με ροζ αμμουδιές

Γράφτηκε από

Δύο παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται στη λίστα του wonderslist με τις δέκα ομορφότερες ροζ παραλίες του κόσμου.

Το εξωτικό αυτό χρώμα στην αμμουδιά δημιουργείται από τους μικροσκοπικούς κόκκινους οργανισμούς που ζουν στα κοχύλια και στα νεκρά κοράλλια. Αυτοί πέφτουν στον βυθό της θάλασσα και με τα κύματα βγαίνουν στην ακτή. Μερικές φορές, τα φυσικά σκευάσματα ανθρακικού ασβεστίου από τα κοράλλια ή τα κουφάρια από τα καβούρια και άλλα οστρακοειδή αναμειγνύονται με την άμμο και προκαλούν τους ροζ σχηματισμούς στην άμμο και στα βράχια.

 

10. Ελαφονήσι στα Χανιά της Κρήτης

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στα νότια της Κρήτης και είναι ένα από τα κρυμμένα διαμάντια του πλανήτη από άποψη ομορφιάς. Στο Ελαφονήσι μπορείτε να περπατήσετε μέσα από το ρηχό νερό και να φτάσετε σε μια πανέμορφη παραλία που καλύπτεται με ροζ άμμο.

 

9. Η κόκκινη παραλία στο νησί Budelli της Σαρδηνίας

 

8. Η ροζ παραλία του Komodo στην Ινδονησία


7. Η παραλία Πέταλο (Horseshoe) στο νησί των Βερμούδων

source: https://www.gotobermuda.com


6. Η ροζ παραλία στο νησί Santa Cruz της Ινδονησίας


5. Οι ροζ παραλίες του νησιού Barbuda στην Καραΐβική


4. Ο Μπάλος στην Κρήτη


Στο νησί της Γραμβούσας, το οποίο βρίσκεται στην βόρεια ακτή της Κρήτης, δεσπόζει η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, ανάμεσα στο νησί και την ακτή της Κρήτης.
Στη λιμνοθάλασσα υπάρχει μια παραλία κατά μήκος των ρηχών και ζεστών υδάτων, η οποία προσφέρει την πιο αιθέρια εμπειρία. Σε κάποια μέρη της παραλίας υπάρχει ένα εξαιρετικό ροζ χρώμα στην άμμο, το οποίο σχηματίζεται λόγω των εκατομμυρίων θρυμματισμένων κελυφών.


3. Η παραλία Tangsi στο νησί Lombok της Ινδονησίας


2. Η ροζ παραλία του Bonaire στην Καραϊβική


1. Η ροζ παραλία στο νησί Harbor στις Μπαχάμες


Πάνω από πέντε χιλιόμετρα ροζ αμμουδιάς στις Μπαχάμες είναι ίσως η πιο διάσημη από όλες τις ροζ παραλίες του κόσμου. Η παραλία καλύπτεται με ένα τέλειο ροζ χρώμα, λόγω των κοχυλιών foraminifera, που υπάρχουν εδώ σε αφθονία.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ