Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 11:23

Το νησάκι του Βίδο στην Κέρκυρα με την μοναδική φυσική ομορφιά

Γράφτηκε από
Το νησάκι του Βίδο στην Κέρκυρα με την μοναδική φυσική ομορφιά youtube

Το νησί του Βίδο βρίσκεται απέναντι από την πόλη της Κέρκυρας, σε απόσταση μόλις 1200 μέτρων από το παλαιό λιμάνι και αποτελεί ένα μικρό φυσικό παράδεισο, μια όαση αναλλοίωτης περιβαλλοντικής ισορροπίας. Είναι ο αγαπητός χώρος αναψυχής των Kερκυραίων, αφού συνδυάζει μαγικά φύση και θάλασσα σε τόσο μικρή απόσταση από την πόλη.

video by Laurent faitas

Στο νησί του Βίδο υπάρχουν εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες, χωρίς να αλλοιώνεται η φυσική ομορφιά. Εκεί θα βρείτε εστιατόριο και αναψυκτήρια, εγκαταστάσεις υγιεινής, ιατρείο, οργανωμένη παραλία, μονοπάτια για περιήγηση φυσικής ομορφιάς από άκρη σ’ άκρη.

Στο νησάκι λειτουργούν Δημοτικές κατασκηνώσεις, διεθνές κατασκηνωτικό κέντρο που φιλοξενεί παιδιά σχολικής ηλικίας και χώρος εκπαίδευσης των προσκόπων και των ναυτοπροσκόπων στην φυσική ζωή.

Η ονομασία του Βίδο οφείλεται σε έναν από τους ιδιοκτήτες του νησιού τον GUIDO MALIPIERI. Στο νησί αποδόθηκε το όνομα και όχι το επώνυμο του ιδιοκτήτη και παραφράστηκε από GUIDO σε ΒΙΔΟ. Άλλα παλαιότερα ονόματα ήταν "ΠΤΥΧΙΑ", "ΗΡΑΙΟΥ ΝΗΣΟΣ", "Aγιος Στέφανος", "Νησί της Ειρήνης".

Με πληροφορίες από corfu.gr

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ