Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 11:00

Oι άγνωστες συνοικίες της Γαλλίας που ενέπνευσαν την 7η Τέχνη

Γράφτηκε από

Η Γαλλία, παρά τα χτυπήματα, συνεχίζει και αναπτύσει τον τουρισμό της, με νούμερο 1 αξιοθέατο τον Πύργο του Άιφελ. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συνοικίες και διάφορα σημεία της πόλης του Φωτός που εάν τύχει ποτέ και περάσουμε θα αισθανθούμε ένα… dejavu…

Μα φυσικά, καθώς είναι πολύ πιθανόν να τα έχουμε δει σε κάποιες κινηματογραφικές παραγωγές. Δεν ξέρουμε για σας, αλλά εμείς τον τιμάμε τον κινηματογράφο, όσο και το… ποπ κορν!

Σε αρκετές, λοιπόν, γραφικές τοποθεσίες του Παρισιού έχουν γυριστεί γνωστές σκηνές ταινιών του κινηματογράφου.

Τι μας θυμίζει η Rue des Trois Freres;

69560708.jpg

Στο νούμερο 56 της οδού Rue des Trois Freres ζούσε η αγαπημένη πρωταγωνίστρια της ταινίας «Amelie» και στο μαγαζάκι ακριβώς δίπλα έκανε τα ψώνια της. 

Κάτι τρέχει στην Rue Paul Albert

Stairs-of-rue-Ronsard-in-Montmartre-©-French-Moments.jpg

Λίγο πιο πάνω στον λόφο και συγκεκριμένα στη γωνία με την οδό Muller θα βρείτε το σημείο που στην ταινία «French Kiss» οι Meg Ryan και Kevin Kline αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, μετά τον καυγά που είχαν.

Μπόλικη δράση στο Place du Marche Ste Catherine

9161537.jpg

Σύμφωνα με την ταινία «The Bourne Identity» το σημείο αποτελεί την έδρα της οργάνωσης Treadstone, όπου αδίστακτοι πράκτορες της CIA συνωμοτούν για να πιάσουν και να σκοτώσουν έναν αθώο. Όσο όμως προσποιείστε ότι είστε ένας απλός τουρίστας, δεν κινδυνεύετε!

Το ρομαντικό… Pont d’Arcole

6a00e5517c4bde8833010534d9e303970c-800wi.jpg

Στο σημείο αυτό ο Jack Nicholson στην ταινία «Something’s Gotta Give» παραδέχεται στον εαυτό του ότι είναι ερωτευμένος, ακριβώς τη στιγμή που η Diane Keaton φτάνει με το αυτοκίνητο της για την δακρυσμένη επανένωση του ζευγαριού.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ