Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 12:12

H Telegraph υμνεί τη Θεσσαλονίκη και τη συγκρίνει με το Παρίσι

Γράφτηκε από

Σε τίποτα δεν υπολείπεται η Θεσσαλονίκη από την πόλη του Φωτός

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Telegraph και ο συντάκτης της Anthony Horowitz, ο οποίος ταξίδεψε στην πόλη και μοιράζεται με τους αναγνώστες την εμπειρία του. 

Όπως εξηγεί, αφορμή για το ταξίδι του ήταν το βιβλίο της Victoria Hislop «Τhe thread», το οποίο ξεδιπλώνει την ιστορία μιας οικογένειας ξεκινώντας από το 1917.

Τα καραβάκια της Θεσσαλονίκης δίνουν άλλο χρώμα στην πόλη

Αναφερόμενος στα δεινά που έχει περάσει η Θεσσαλονίκη γράφει για τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917, που σημάδεψε την ιστορία της πόλης αλλά και τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Περιγράφοντας την εμπειρία του σημειώνει πως μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο η κίνηση που συνάντησε ήταν τεράστια. Μόλις όμως έφτασε στη λεωφόρο Νίκης, τον συνεπήρε «η ομορφιά της θάλασσας, ο παλμός των ανθρώπων, το όμορφο ηλιοβασίλεμα». 

leukospyrgos.jpg

Αναφέρεται στα «δεκάδες μαγαζιά, μπαρ και καφέ γεμάτα κόσμο» και στο Γάλλο αρχιτέκτονα, Ernest Hébrard, ο οποίος «θεωρείται ο άνθρωπος που έφερε στην πόλη έναν παριζιάνικο αέρα, αυτόν της μητρόπολης με τις μεγάλες λεωφόρους, τους πεζοδρόμους, τις πλατείες και το πράσινο, που εξασφαλίζει τη σκιά και την ποιότητα του αέρα».

Βραδινή βόλτα στα Λαδάδικα

Σημειώνει, τέλος ότι η μετάβαση είναι εύκολη και φθηνή, αφού υπάρχουν αρκετές πτήσεις από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια εύκολη πόλη για περπάτημα ότι η περιοχή γύρω από το Λευκό Πύργο ενδείκνυται για βόλτες με τα πόδια και για ποδηλασία, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου. Επίσης, αναφέρεται στα Φεστιβάλ φαγητού, μουσικής, κινηματογράφου κτλ, στις εκθέσεις βιβλίων αλλά και στο LGBT Pride, που γίνεται τον Ιούνιο.

ladadika1.jpg

Ο Horowitz επισκέφθηκε το Φρούριο του Επταπυργίου, γνωστό και ως Γεντί Κουλέ, ενώ έμεινε εντυπωσιασμένος από το εβραϊκό μουσείο. Από την περιήγησή του δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα Λαδάδικα, η ιστορική συνοικία της Θεσσαλονίκης. 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ