Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 13:55

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αφή Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία υπό βροχή...

Γράφτηκε από

Η Ελλάδα και η Αρχαία Ολυμπία έγιναν ξανά το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς πραγματοποιήθηκε, έστω και υπό βροχή, η τελετή Αφής της Φλόγας για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠιονγκΤσανγκ 2018». 

Ancient_Olympia,_Greece2.jpg

Με επίκληση στο θεό Απόλλωνα η Πρωθιέρεια (σ.σ. Κατερίνα Λέχου, ηθοποιός) άναψε τη δάδα με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου.

floga-lexou.JPG

Αφού άναψε η δάδα του πρώτου δρομέα, η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε το ταξίδι της ώστε να φτάσει στον τελικό της προορισμό, τη Νότια Κορέα.

Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας Παρκ Γι-Σουνγκ ήταν, τιμής ένεκεν, ο δεύτερος κατά σειρά λαμπαδηδρόμος στην αρχαία Ολυμπία που παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα από τη δάδα του Απόστολου Αγγέλη έξω από το μνημείο του Πιέρ ντε Κουμπερτέν.

Το σύμβολο του Ολυμπισμού θα διανύσει συνολικά -επί ελληνικού εδάφους- 2.129χλμ πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

1024px-Stadio_Olimpia_2007.JPG

Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στoυς Νοτιοκορεάτες διοργανωτές είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ