Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 17:30

Κέρκυρα: Ο μαγικός κόσμος του βυθού κρύβεται στο Μουσείο Θαλάσσης στις Μπενίτσες (vid)

Γράφτηκε από

«Τα πιο νόστιμα κορίτσια τα 'δα στην Παλιοκαστρίτσα, και τα ψάρια τα πιο φρέσκα τα 'χει μόνο η Μπενίτσα», τραγουδούσε η Ρένα Βλαχοπούλου, στην ταινία «Η Κόμισα της Κέρκυρας»…

Οι Κερκυραίοι και οι απανταχού απόδημοι θα πρέπει να ναι υπερήφανοι για το κόσμημα της περιοχής που δεν είναι άλλο από το Μουσείο Θαλάσσης.

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία του ελληνοαυστραλού δύτη και συλλέκτη Ναπολέοντα Σαγιά, ο οποίος προχώρησε στην ίδρυση του το 1989, καθώς διέθετε μια αξιόλογη συλλογή από θαλάσσια δείγματα του Ειρηνικού Ωκεανού, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου. Τα χιλιάδες εκθέματα περιλαμβάνουν κοχύλια, κοράλλια, απολιθώματα ζώων, σφουγγάρια, σαγόνια καρχαριών και άλλα

 

hqdefault.jpg

 

Το Μουσείο Θαλάσσης Κέρκυρας βρίσκεται σε ένα μοντέρνο κτήριο μόλις 2 χλμ από το χωριό Μπενίτσες. Μετά από χρόνια επικίνδυνων αποστολών στην Αυστραλία, κατόρθωσε να συλλέξει πολλά είδη από τον μαγικό κόσμο του βυθού και της ερήμου και να τα εκθέσει στο ιδιωτικό της μουσείο στις Μπενίτσες, στην Κέρκυρα. 

 

corfu021.jpg

 

Το Mουσείο μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο επισκέπτη, καθώς διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές στην Ευρώπη με κάποια από τα καλύτερα ποιοτικά εκθέματα. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αρκετές συλλογές κοχυλιών, μετεορίτες (από την έρημο της Αυστραλίας) και πολλά άλλα παράξενα εκθέματα. 

 

corfu-sea-museum-in-benitses.jpg

 

Πάρτε μία μικρή γεύση:

 

 video by Σβετλανα Θεοδωρίδου

Αξίζει να γίνει πιο γνωστό σε όλους τους επισκέπτες του νησιού…

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ