Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 22:41

Hellenic Youth in Action: Έλληνες της Διασποράς, Σύλλογοι και τουρίστες χόρεψαν στο Σύνταγμα

Γράφτηκε από

Μία από τις ομορφότερες στιγμές που εκτυλίχθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας ήταν ο χορός που στήθηκε μπροστά από τους Εύζωνες, έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της έναρξης του «Hellenic Youth in Action».

Αμέτρητα μέλη χορευτικών συλλόγων, με παραδοσιακές φορεσιές, και τις οδηγίες του μετρ Φωκά Ευαγγελινού, σκόρπισαν χαρά και συγκίνηση, τιμώντας την ελληνική παράδοση.

Το ακόμη ομορφότερο σημείο ήταν όταν εκστασιασμένοι τουρίστες και περαστικού συνόδευσαν τους χορευτές στον μουσικό κύκλο…

 

HellenicYouthinAction14.jpg

 

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν ένα χορευτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Χορός φιλίας», το οποίο ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία μίας μεγάλης σπείρας που συμβολίζει την ενότητα και τη δύναμη του ελληνικού έθνους.

 

HellenicYouthinAction1.jpg

 

Το mygreekholiday, που αναδεικνύει πέραν των όμορφων περιοχών της Ελλάδας, και τον πολιτισμό/παραδόσεις κατέγραψε τις παρακάτω εικόνες:

 

 

 

Το «Hellenic Youth in Action»

Το «Hellenic Youth in Action», ξεκίνησε τις εργασίες του το Σάββατο στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2016-2018 της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. 

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου των απανταχού νέων Ελλήνων, με θέμα «Ελλάδα-Διασπορά», οι εννέα εκπρόσωποι νεολαίας των παγκόσμιων ελληνικών οργανώσεων παρουσίασαν διάφορες δραστηριότητες και πρότειναν πιο στενή συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων νεολαίων και της ιστορικής τους πατρίδας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες των: Άλκη Αναστασιάδη (εκπρόσωπος Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας), Μαίρη Σαββίδης (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων), Σοφία Κουκουράβα (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών), Αποστόλη Τσιρογιάννη (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών), Ιωάννη Καστελιανού (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών), Χρήστου Χρυσοχόου (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων), Χαράλαμπου Καρπούζου (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου), Χρήστου Κόμσιου (εκπρόσωπος Νεολαίας Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και Δημήτρη Τριανταφύλλου (εκπρόσωπος Νεολαίας Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης).

Από τους διοργανωτές ανακοινώθηκε ότι η εκδήλωση έναρξης του φόρουμ, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε περισσότερες από 16 χιλιάδες θεάσεις από όλα τα μέρη του κόσμου.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ