Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 13:11

Φεστιβάλ Πηνειού στη Λάρισα με δωρεάν είσοδο και τραγούδια των Πασπαλά-Ρεμπούτσικα

Γράφτηκε από

Άνοιξε χθες το βράδυ τις πύλες του το Φεστιβάλ Πηνειού, στη Λάρισα. Θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες (έως τις 23 Ιουνίου). Πρόκειται για διοργάνωση του δήμου Λαρισαίων - αντιδημαρχία Πολιτισμού, με πλούσιες καλλιτεχνικές δράσεις, δίπλα στην κοίτη του Πηνειού ποταμού και η είσοδος είναι δωρεάν. 

Στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται παραστάσεις, συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες με επίκεντρο τον Πηνειό, καθώς και διάφορες εκθέσεις εικαστικών, που προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους. 

 

Pineios1.jpg

 

Η χθεσινή, πρώτη ημέρα, «άνοιξε» με χαιρετισμό του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και ακολούθησε συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Έλλη Πασπαλά. 

Ο δήμαρχος μίλησε για τη δυναμική του φεστιβάλ, σημειώνοντας πως «κάθε χρόνο γίνεται πιο ζωντανό, περισσότερο εξωστρεφές, με αύξηση των συμμετοχών φορέων, συλλόγων και με έντονο το στοιχείο της διάδρασης». Τόνισε ακόμη ότι τη διοργάνωση «διαπερνά η επιλογή της εξωστρέφειας, της εμπέδωσης πλέον της άποψης, ότι η Λάρισα είναι μια ανοικτή και εξωστρεφής πόλης».

 

201506230908201124.jpg

 

«Από την πρώτη περίοδο που αναλάβαμε τη δημοτική Αρχή ήμασταν απόλυτα πεπεισμένοι ότι η Λάρισα λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, της κεντροβαρούς θέσης και του δυναμισμού της, μπορεί να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον, ώστε να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Τη θέση του πρώτου περιφερειακού πόλου ανάπτυξης» είπε ο κ. Καλογιάννης και συμπλήρωσε: «Eίμαι απόλυτα σίγουρος ότι βαδίζουμε σ' αυτή την κατεύθυνση. Η ανοικτή πόλη της Λάρισας, με σίγουρα και σταθερά βήματα, αναδεικνύει τον δυναμισμό της, τη ζωντάνια της, την πολιτιστική δημιουργία, τον πολιτισμό και τα μνημεία της».


Το σπάνιο λουλούδι που φυτρώνει μόνο στον Όλυμπο (vid)


 

*Αναλυτικά το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Πηνειού» με όλες οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην σελίδα https://www.festivalpineiou.gr/program/

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ