Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 16:05

Kαλοκαιρινές ημέρες Κινηματογράφου στην Αντίπαρο

Γράφτηκε από

Από 21 έως 24 Ιουλίου και για 4η συνεχή χρονιά έρχονται οι Ημέρες Κινηματογράφου στην Αντίπαρο.

Με στόχο «την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και ενός νεότερου κινηματογραφόφιλου κοινού μακριά από τα αστικά κέντρα», οι Ημέρες Κινηματογράφου συνδιοργανώνονται  από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Αντιπάρου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και σε παραγωγή της εταιρείας διανομής One from the Heart. Στη δράση συμμετέχει επίσης ο κινηματογράφος Cine Oliaros όπου γίνονται οι προβολές και η αίθουσα τέχνης Αντί.

Ο Γιάννης Κορρές και η Ελίνα Ψύκου θα είναι οι σκηνοθέτες που θα μοιραστούν με το κοινό τα μυστικά της δουλειάς τους κατά τη διάρκεια των Ημερών Κινηματογράφου. Ο μεν Κορρές θα παρουσιάσει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Οντως φιλιούνται;» που έκανε πρεμιέρα στο περασμένο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (πρόσφατος σταθμός το Φεστιβάλ Bafici του Μπουένος Αϊρες), η δε Ψύκου (η τελευταία ταινία της οποίας, «Ο γιος της Σοφίας» απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο φεστιβάλ της Tribeca στη Νέα Υόρκη) την πρώτη ταινία της «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά».

 Φέτος οι προβολές περιλαμβάνουν μία επιλογή από τις καλύτερες και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους της περασμένης χρονιάς που προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ. Ανάμεσά τους το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και η «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου. Στο πρόγραμμα θα βρούμε επίσης τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Ερικ» των Φαίδωνα Γκρέτσικου - Πάνου Τράγου, «Τρου Μπλου» του Χάρη Ραφτόγιαννη και «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη που έχουν γυριστεί αντιστοίχως στα νησιά Θάσος, Ικαρία και Λέσβος (θυμίζουμε ότι το «4.1 Miles» ήταν εφέτος υποψήφιο για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους). Εξάλλου, φέτος στην Αντίπαρο το ντοκιμαντέρ θα έχει τη δική του, ξεχωριστή θέση με δύο πρόσφατες ξεχωριστές παραγωγές.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ