Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 12:00

Στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης εγκαινιάστηκε το 1ο "Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος" στην Ήπειρο

Γράφτηκε από

Άλλο ένα σημαντικό πολιτιστικό δρώμενο ξεκίνησε από φέτος στην Ελλάδα - το πρώτο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Ήπειρο είναι γεγονός. Η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης άργησε αλλά επιτέλους ήρθε και το Σάββατο 22 Ιουλίου ανέβηκε η Μήδεια του Ευρυπίδη παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων.

Το μήνυμα το πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε πως "ο Πολιτισμός μας, όσα έχουμε να αναδείξουμε, αλλά και όσα έχουμε να δημιουργήσουμε και σήμερα, είναι μεγάλη δύναμη για τη χώρα και ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα".

Αναπαράσταση της Μήδειας σε αγγείο

Η υπουργός υπογράμμισε ότι "η οικονομική ανάπτυξη, η πολιτισμική ανάπτυξη, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η κοινωνική ανασυγκρότηση -που τόσο το έχει ανάγκη αυτός ο τόπος- νομίζω ότι πάνε μαζί".

Επίσης αναφέρθηκε στην Ήπειρο που, όπως είπε, έχει τόσα πολλά να δείξει και να αναδείξει, ενώ χαρακτήρισε πολύ μεγάλο βήμα το 1ο Φεστιβάλ, που δείχνει την αγάπη που έχει αυτός ο τόπος για τα μνημεία του, επισημαίνοντας πως "η ιστορική μνήμη ενός λαού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει μπροστά".

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόδρου που παρακολούθησε την παράσταση, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το Θέατρο Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, χαρακτήρισε τη στιγμή σημαντική για τον Πολιτισμό.

Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ