Με στόχο τη αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις ΗΠΑ το 2018 η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, δημοσιοποίησε μέσω Twitter ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα συνδράμει με την παρουσία του σε διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ.

Από τη Νέα Υόρκη, που βρίσκεται, η Ελληνίδα υπουργός, με αφορμή επενδυτικό φόρουμ, παρουσιάζει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για τον ελληνικό τουρισμό τη νέα χρονιά.

Η αγορά των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερη σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς ήδη τρέχει με άνοδο 40% σε σχέση με πέρυσι με τις ελεύσεις τουριστών να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο. Δυνητικά οι ειδικοί του κλάδου κάνουν λόγο για μια αγορά που μπορεί να προσφέρει και δύο εκατομμύρια τουρίστες.

Προς αυτή την κατεύθυνση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί, στις 14-17 Απριλίου 2018, το συνέδριο των Αμερικάνων Τουριστικών Πρακτόρων (ASTA) και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα για να το παρακολουθήσουν και να έρθουν σε επαφή με τουριστικούς επαγγελματίες της Ελλάδας.

 

Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Tην εγγραφή του Ρεμπέτικου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στη 12η ετήσια συνεδρίασή της (Jeju Island, Κορέα, 4-9.12.2017), ύστερα από τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας που υπέβαλε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

To πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο ΣΕΦ (vid)

Το Ρεμπέτικο, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του ελληνικού αστικού λαϊκού πολιτισμού, άκμασε το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.  Με επιρροές από το δημοτικό και το μικρασιάτικο τραγούδι, αντικατοπτρίζει το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής όπου αναπτύχθηκε και ιδιαιτέρως τη ζωή των φτωχότερων τάξεων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Στην πορεία, η κοινωνική του βάση επεκτάθηκε στους πρόσφυγες, στην εργατική και τη μεσοαστική τάξη, ενώ στις μέρες μας αποτελεί ζωντανή και δημοφιλή πολιτιστική κληρονομιά που αναγνωρίζεται πλέον όχι μόνο από όλους τους Έλληνες, αλλά από την ανθρωπότητα.  

1.jpg

Στην Απόφαση για την εγγραφή του Ρεμπέτικου επισημαίνεται η επιτυχής ανάδειξη, μέσω του φακέλου υποψηφιότητας που υπέβαλε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, του δυναμικού χαρακτήρα του, καθώς και της εξέλιξής του σε ισχυρό σημείο αναφοράς για τη συλλογική μνήμη και ταυτότητα των Ελλήνων. Στην ίδια Απόφαση επισημαίνεται η ποιοτική τεκμηρίωση του φακέλου συνολικά και υπογραμμίζεται ότι η θερμή έκφραση υποστήριξης της υποψηφιότητας από την κοινότητα του ρεμπέτικου ανέδειξε συναρπαστικές προσωπικές αφηγήσεις, άμεσα συνδεδεμένες με το στοιχείο.  Ας σημειωθεί επίσης το γεγονός πως η υποψηφιότητα του Ρεμπέτικου απέσπασε τον έπαινο του Oργάνου Aξιολόγησης (Εvaluation Body) της Σύμβασης για την ποιότητα των δράσεων διαφύλαξης που σχεδιάζονται και ιδιαίτερα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανάδειξη του ρεμπέτικου και της πολυσχιδούς σημασίας του - κυρίως μεταξύ των νέων.  

gettyimages-125674950.jpg

Η Διεύθυνση Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ αρμόδια για την εφαρμογή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στην Ελλάδα, αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη όψεων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που μέχρι σήμερα παρέμεναν συνήθως στο περιθώριο, καθώς δεν υπήρχε το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την προβολή τους κυρίως σε διεθνές επίπεδο. 

Το Ρεμπέτικο είναι το πέμπτο στοιχείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που εγγράφει η χώρα μας στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO, 2003).  Έχουν προηγηθεί η Μεσογειακή Δίαιτα (από κοινού με την Ιταλία, Ισπανία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Κύπρο, Κροατία), η Παραδοσιακή Μαστιχοκαλλιέργεια στη Χίο, η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία, καθώς και το εθιμικό δρώμενο των Μωμόερων. Φάκελο υποψηφιότητας για εγγραφή στον ίδιο κατάλογο της UNESCO έχει υποβάλει η χώρα μας (από κοινού με τις Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Σλοβενία) για την Τέχνη της Ξερολιθιάς. Ο φάκελος υποψηφιότητας πρόκειται να αξιολογηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της UNESCO το φθινόπωρο του 2018.

Πρωτιές στον στοίβο, πρωτιές και στα επιχειρηματικά αποσπά ο πρωταθλητής Κώστας Κεντέρης, ο οποίος δραστηριοποιείται στα Ζαγοροχώρια και διακρίθηκε στα Παγκόσμια Βραβεία World Luxury Hotel Awards 2017.

Σε μια φαντασμαγορική τελετή, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ξενοδοχείο Kulm, στο St. Moritz της Ελβετίας, περισσότεροι από 300.000 διεθνείς ταξιδιώτες ψήφισαν σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων και επέλεξαν τους νικητές.

 

Μαθητές εξερευνούν την Ήπειρο σε μια μοναδική εκδρομή

 

180 luxury hotels από 80 χώρες συμμετείχαν στα παγκόσμια βραβεία World Luxury Hotel Awards, στις κατηγορίες ξενοδοχείων που προβάλλουν τα μοναδικά σημεία πώλησης καθώς επίσης και τους προορισμούς τους. 

Το ελληνικό Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa διακρίθηκε και ψηφίσθηκε ως το καλύτερο ορεινό θέρετρο στη Νότια Ευρώπη. Το συγκρότημα των ιστορικών κτιρίων που συνθέτουν το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa βρίσκεται μέσα στην καρδιά του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, στα Ζαγοροχώρια.

Δείτε φωτό του ξενοδοχείου:

 

kenn.jpg

kmm.jpg

13012553.jpg

 

INFO: Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι ζητάει. Χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. Δάση αλλά και ξερές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι δρακόλιμνες.

Στα Ζαγοροχώρια ο επισκέπτης επίσης μπορεί να θαυμάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική από πέτρα και ξύλο που είναι τα κύρια υλικά από τα οποία φτιαχνόντουσαν και φτιάχνονται ακόμη τα σπίτια ( Τα περισσότερα χωριά στο Ζαγορι,  είναι χαρακτηρισμένα παραδοσιακοί οικισμοί με το διάταγμα Ζαγορίου).

 

 

 

 

 

Με τον Άη Βασίλη να ταξιδεύει από το Ροβανιέμι και να προσγειώνεται ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας με αερόστατο στη Δράμα, ξεκίνησε η πιο παραμυθένια, χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, στην Ονειρούπολη της Δράμας. Παρών ο διεθνούς φήμης συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, Ευγένιος Τριβιζάς, νο οποίος τιμήθηκε με το «Χρυσό Κλειδί της Ονειρούπολης».

Βόλτα στην ονειρική ελληνική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων (vid)

Χιλιάδες κόσμου, παρακολούθησαν από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, τις εκδηλώσεις της Ονειρούπολης. Ατέλειωτο κέφι, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, φωνές, αγκαλιές, τραγούδια και χοροί, συνέθεσαν το γιορτινό σκηνικό.

Ένα τόσο όμορφο παραμύθι, γεμάτο από την ατμόσφαιρα και τη μαγεία των Χριστουγέννων, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς τον μεγαλύτερο Έλληνα παραμυθά, τον Ευγένιο Τριβιζά!

trivizas.jpg

Ο «Δήμαρχος» της Ονειρούπολης, μαζί με τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την εξερευνήτρια από τους «Μυστικούς Κόσμους», τον Ζαχαρία και τη Γλυκερία ξεπέρασαν όλες τις… αναποδιές και έφεραν εις πέρας την αποστολή τους, κατορθώνοντας να βρουν και να φέρουν επί σκηνής αρχικά τον αγαπημένο Άγιο μικρών και μεγάλων, τον Άη Βασίλη, ο οποίος μετά την πτήση με αερόστατο κατέφτασε στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Ονειρούπολης, συνοδεία των βοηθών του και της Φιλαρμονικής του δήμου Δράμας. Όμως από την τελετή έναρξης κάποιος έλειπε…

Ο κορυφαίος Έλληνας συγγραφέας μαζί με τον Δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ, Γιώργο Ψαρρά, βρέθηκαν επί σκηνής, με τον Ευγένιο Τριβιζά να χαρακτηρίζει ως «ουράνιο τόξο» και ως «όαση χαράς στην έρημο της καθημερινότητας» την Ονειρούπολη.

aerostatodrama.jpg

 

Με το σύνθημα «σουσάμι άνοιξε», λαμπερά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Ονειρούπολης, υπέροχες μουσικές με τον καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κουφό και το συγκρότημά του ξεσήκωσαν τους επισκέπτες και η πιο μεγάλη, χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας ξεκίνησε και επίσημα!

Η Δράμα, ντυμένη στα γιορτινά της, έχει μεταμορφωθεί σε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!

dramachristmas.jpg

Για 14η συνεχόμενη χρονιά η Ονειρούπολη καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, να ζήσουν από κοντά το αυθεντικό παραμύθι των Χριστουγέννων!

Πηγή: presspublica.gr

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 10:00

Ποια…νέα πριγκίπισσα λάτρεψε την Ελλάδα;

Το όνομά της κάνει τον γύρο του κόσμου, τις τελευταίες ημέρες, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα από τα βασιλικά ανάκτορα πως ο πρίγκιπας Χάρι και η 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός αρραβωνιάστηκαν και πρόκειται να παντρευτούν την Άνοιξη του 2018

Η εντυπωσιακή ηθοποιός, Μέγκαν Μαρκλ, είχε επισκεφτεί τη χώρα μας, από την οποία είχε φύγει με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

 

Πριγκίπισσα σε ινκόγκνιτο επίσκεψη στη Λίμνη Πλαστήρα

 

Το νεότερο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, Μέγκαν Μαρκλ, είχε επισκεφτεί την Ύδρα τον Ιούνιο του 2016, μαζί με φίλες της.

Η Μαρκλ στις φωτογραφίες εμφανιζόταν ήρεμη και ευτυχισμένη ενάμιση χρόνο πριν τον αρραβώνα της. 

 

3CB22F4800000578-4177000-image-m-66_1485888043483.jpg

3CB22F2800000578-4177000-image-a-81_1485888277315.jpg

3CB22F5200000578-4177000-image-m-69_1485888137098.jpg

 

 

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 13:00

Χιόνισε στην Πάρνηθα

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού με το τσουχτερό κρύο να έχει δώσει τη θέση του στους νοτιάδες των προηγούμενων ημερών, ενώ τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην Αττική.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στην σελίδα του στο Facebook το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα, ένα λευκό στρώμα χιονιού έχει καλύψει το έδαφος, ενώ η θερμοκρασία πλέον είναι στους 0 βαθμούς Κελσίου. 

24796825_757955284391278_3103160691295124596_n.jpg

Χιόνια στα Καλάβρυτα, άσπρισε ο Χελμός (vid)

24909611_757955361057937_4410591598297748517_n.jpg

 

 

 

 

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο.

«Τον Μάρτιο αυτή η σύνδεση θα είναι μία νέα πραγματικότητα που θα σπάσει τον αποκλεισμό ανάμεσα στα νησιά της ίδιας Περιφέρειας. Πολλές φορές υπήρξαν προεκλογικές δεσμεύσεις, από πολλούς, αλλά έρχεται αυτή η κυβέρνηση, σε μη προεκλογική περίοδο, σε χρόνο συγκεκριμένο, μακριά από αυτούς τους πειρασμούς, για να δημιουργήσει αυτή τη δυνατότητα, η οποία πιστεύω, εκ των πραγμάτων θα αποκτήσει μία δυναμική, που θα φέρει επιπρόσθετα αποτελέσματα στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής. 

Το Ιόνιο σάρωσε το καλοκαίρι

GreeceMapIonionGR.jpg

Ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το θέμα, είπε ότι «πρόκειται για μία ακτοπλοϊκή γραμμή που θα ενώσει όλα τα νησιά του Ιονίου και θα εκτελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα. Το πλοίο θα είναι χωρητικότητας 198 επιβατών, ενώ δεν έχει καθοριστεί ακόμη η τιμή των ναύλων».

Όσον αφορά τις τρέχουσες ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας για τα νησιά του Ιονίου, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι υπεγράφη το master plan του λιμανιού της Ζακύνθου, «ένα χρόνιο και χρονίζον πρόβλημα».

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο οργάνωσης της στάθμευσης στην πόλη.

Στόχος του Δήμου είναι να μπουν σαφείς κανόνες στάθμευσης επι των οδών που εφαρμόζεται το ΣΕΣ και σκοπός είναι μέσα από την περίοδο πιλοτικής λειτουργία του Συστήματος να γίνει η εξοικείωση των πολιτών και ειδικά των μόνιμων κατοίκων, με τα νέα δεδομένα.

Οι μόνιμοι κάτοικοι, που αποτελούν και το κυρίαρχο μέλημα του Δήμου Θεσσαλονίκης, οφείλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, είτε μέσα από την ηλεκτρονική φόρμα στο thesi.gr είτε και με Φυσικό Φάκελο στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ώστε να αποκτήσουν την κάρτα μονίμου κατοίκου. Μόνο με αυτή θα μπορούν από την 1η Ιανουαρίου 2018 να κατοχυρώσουν και να σταθμεύουν νόμιμα και δωρεάν σε μπλε διαγραμμισμένες θέσεις, κοντά στη μόνιμη κατοικία τους.

Ήδη μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί  παραπάνω από 2.000 αιτήσεις και η διαδικασία συνεχίζεται. Το ίδιο και η αξιολόγηση και η έγκριση ή μη των καρτών.

Δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος για την απόκτηση κάρτας μόνιμου κατοίκου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες έχουν συγκεντρώσει τις 15 συχνότερες ερωτήσεις και απορίες των πολιτών, τις οποίες υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες είτε στους αρμόδιους του Δήμου Θεσσαλονίκης, είτε στην ιστοσελίδα του THESi, είτε στη σελίδα του στο Facebook.

1. Υπάρχουν περισσότερα από ένα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα στην οικογένεια, μπορώ να προμηθευτώ κάρτα μόνιμου για όλα ;

Όχι. Για κάθε κατοικία αντιστοιχεί μια θέση μόνιμου κατοίκου, κι αυτό διασταυρώνεται από τον αριθμό παροχής ρεύματος.

2.Μπορώ να χρησιμοποιήσω ΙΧ το οποίο δεν είναι στο όνομα μου;

Όχι, θα χρειαστεί να γίνει απαραίτητα μεταβίβαση έστω και μικρού ποσοστού ώστε να φαίνεται το όνομα του μονίμου κατοίκου στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

3.Το αυτοκίνητο παραχωρείται με υπεύθυνη δήλωση από γονέα σε παιδί;

Όχι. Το αυτοκίνητο δεν παραχωρείται. Μπορεί μόνο να μεταβιβαστεί έστω και σε ένα μικρό ποσοστό(π.χ. 10%).

4.Είναι υποχρεωτικό να είναι το ακίνητο, το όχημα και το δίπλωμα οδήγησης στο όνομα του αιτούντα για τις περιπτώσεις ιδιοκτητών;

Ναι. Εξαιρούνται οι σύζυγοι για τους οποίους μπορεί να είναι για παράδειγμα στον έναν η άδεια οδήγησης και στον άλλο η άδεια κυκλοφορίας.

5.Όταν το δίπλωμα οδήγησης δεν είναι σε ισχύ μπορώ να υποβάλλω αντί αυτού βεβαίωση κατάθεσης στη Διεύθυνση συγκοινωνιών;

Όχι. Η βεβαίωση κατάθεσης δεν επέχει θέση άδειας και κατά συνέπεια δεν γίνεται δεκτή.

6.Εάν αλλάξω διεύθυνση κατοικίας τι χαρτιά χρειάζονται;

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: το Ε1 με καταγεγραμμένη την παλιά διεύθυνση, το μισθωτήριο (εφόσον ενοικιάζεται) και αλλαγή στοιχείων στην εφορία ως προς τη διεύθυνση, για να δηλωθεί η καινούργια μόνιμη κατοικία.

7.Στη περίπτωση που έχει λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο τί δικαιολογητικά πρέπει να φέρω;

Στην περίπτωση αυτή πρέπει ο ενδιαφερόμενος να καταθέσει το παλαιό μισθωτήριο συμβόλαιο μαζί με μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη (με το γνήσιο της υπογραφής του) του ακινήτου στην οποία να δηλώνει την παράταση του μισθώματος για το έτος 2018 ή την ανανέωση του συμβολαίου.

8.Εάν το Ε9 είναι παλιό (χειρόγραφο);

Το Ε9 πρέπει να είναι θεωρημένο από την εφορία σε διαφορετική περίπτωση μπορεί ο αιτών/ούσα να προσκομίσει πρόσφατο ΕΝΦΙΑ.

9.Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης της οικίας από γονιό σε παιδί τι δικαιολογητικά απαιτούνται;

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: Ε1 του τέκνου, Ε9 του γονέα, Ε2 του γονέα, καθώς και το σύνολο των λοιπών δικαιολογητικών που αναγράφονται στην αίτηση υποβολής.

10.Είναι απαραίτητο ο λογαριασμός της ΔΕΗ ή άλλης εταιρίας παροχής ρεύματος να είναι στο όνομα μου;

Όχι, αλλά ο αριθμός παροχής ρεύματος πρέπει να συμφωνεί με αυτόν στο έντυπο Ε1 και έντυπο Ε9. Ο λογαριασμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε όνομα. Λαμβάνεται υπόψη μόνο ο αριθμός παροχής.

11.Η κατάθεση των δικαιολογητικών μπορεί να γίνει και από τρίτους;

Ναι.

12.Αν αλλάξω ταυτότητα χρειάζεται να κάνω κάτι;

Πρέπει να δηλωθεί η αλλαγή στην εφορία.

13.Τα φορτηγά μπορούν να πάρουν κάρτα μονίμου κατοίκου;

Όχι. Δεν προβλέπεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

14.Τα ΙΧ με ξένες πινακίδες μπορούν να πάρουν κάρτα μονίμου κατοίκου;

Δεν προβλέπεται η απόκτηση κάρτας μονίμου κατοίκου από ΙΧ με ξένες πινακίδες, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

15.Όταν το δίπλωμα οδήγησης είναι ξένο γίνεται δεκτό στα δικαιολογητικά κατάθεσης;

Μόνο τα διπλώματα που έχουν εκδοθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται δεκτά.

 PopUp.jpg

Βρήκες, πάρκαρες, έφυγες… Έξυπνα!

Η Θεσσαλονίκη βρίσκει THESi.


Λίγα λόγια για το THESi.

Το συγκεκριμένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αποτελεί την πιο προηγμένη και ολοκληρωμένη τεχνολογικά λύση στην Ευρώπη με online διασύνδεση λειτουργιών - υπηρεσιών - ελέγχου - πληροφόρησης κοινού.  Είναι φιλικό προς το χρήστη, πλήρως ηλεκτρονικό (δεν απαιτεί χρήση χαρτιού), με πολλές επιλογές στον τρόπο στάθμευσης (μέσω φωνητικής κλήσης, sms, internet, app, pos) και πολλές δυνατότητες πληρωμής, ενώ επιτρέπει τη χρέωση ανά λεπτό στάθμευσης, με τη χρήση τηλέφωνου (κλήση, sms, app).

 

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 10:00

Το νέο βίντεο του Santa Run Chania 2017

Κάθε μέρα και πιο κοντά στη μεγάλη γιορτή της αλληλεγγύης στα Χανιά

H μέρα πλησιάζει που όλη η πόλη συναντιέται σε ένα κοινό σκοπό, τη συγκέντρωση χρημάτων για τους τέσσερις συλλόγους της πόλης, που φροντίζουν παιδιά με αναπηρίες και νεοπλασματικές ασθένειες: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ “Η Μεγαλόχαρη”, Ορίζοντας.

 

Κυκλάδες και Κρήτη μονοπώλησαν το καλοκαίρι

 

Το 7ο Santa Run Chania φέτος πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και πάλι στο 1ο Γυμνάσιο – ΣΔΕ Χανίων.

Όλα τα έσοδα προσφέρονται στους συλλόγους, η συνεισφορά των συμμετεχόντων είναι 15 ευρώ (από τις 20 Δεκεμβρίου γίνεται 20 ευρώ). 

 

a43683d33b40f413228d54e3c6ed4a2f-696x464.jpg

 

Το Σπίτι του Santa Run, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τη στολή σας, φέτος στεγάζεται στη Βολουδάκηδων 17.

 

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» στο Όρος Βέρμιο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται εντός δημοτικού δάσους (άλσους) ιδιοκτησίας του Δήμου Νάουσας, σε υψόμετρο 1430-2005μ. Απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό είναι ασφαλτοστρωμένοι. Διαθέτει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμων αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας και γενικότερα συνθήκες κατάλληλες για χιονοδρομία και άλλες δραστηριότητες βουνού. Υπάρχουν πίστες για αρχάριους, πίστες μεγάλης δυσκολίας, καθώς και δρόμοι αντοχής μήκους 3,5-20 χλμ., (η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εγκεκριμένη για διεθνείς αγώνες). Τη χειμερινή περίοδο (Δεκέμβριο-Απρίλιο) λειτουργούν 6 αναβατήρες (1 εναέριος αναβατήρας, 4 συρόμενοι αναβατήρες και 1 baby-lift).

n_pigadia03.jpg

Επίσης, διαθέτει πλήρες σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το οποίο εξασφαλίζει τεχνητό χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος των πιστών.

Η προς εκμίσθωση έκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου ανέρχεται σε 2.860 στρέμματα, ιδιοκτησίας κατά 100% του Δήμου Νάουσας, περιελθούσα σε αυτόν κατόπιν αγοράς των 4/5 όλου του δασικού κτήματος και παραχώρησης του 1/5 από το Ελληνικό Δημόσιο.  Εντός της προς εκμίσθωση έκτασης, υφίστανται κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως  Ξενοδοχείο «ΠΗΓΑΔΙΑ», Σαλέ Κορυφής ΧΚ 3-5 Πηγάδια, Καφέ-Μπαρ «Lift Bar», Καντίνες, Κατάστημα ενοικίασης σκι και σχολής σκι (Β’ Κατάστημα) κ.α.

Τα χιονοδρομικά ετοιμάζονται για... λευκές ημέρες

Ο επαναληπτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό κατάστημα Νάουσας (2ος όροφος- Αίθουσα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου ) στην Νάουσα. Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 13.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση των φακέλων με την ένδειξη «φάκελος δικαιολογητικών» και «φάκελος οικονομικής προσφοράς». Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας ορίζεται το ποσό των 25.000 ευρώ για την σεζόν 2017-2018.

Σελίδα 1 από 18

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info@mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ 

                  

 

NEWSLETTER