Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 09:10

Χιόνια σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Καλάβρυτα έφερε ο… Δαίδαλος (φωτό)

Γράφτηκε από

Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Δαίδαλος» στροβιλίζεται πάνω από τη χώρα μας και όπως φαίνεται το κύμα κακοκαιρίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα ενώ στα ορεινά σημειώνεται και χιονόστρωση.

Από το απόγευμα της Δευτέρας το έστρωσε στα χιονοδρομικά Βιτσίου και Βασιλίτσας, ενώ τις πρώτες νιφάδες είδαν και στην πόλη της Φλώρινας και στο Πισοδέρι. Χθες άρχισε να χιονίζει και στο νομό Τρικάλων. 

xionia_7.jpgφωτό: forecast wheather

Στην Καλαμπάκα σημειώθηκε χιονόπτωση, με το όρος Τριγγία να ντύνεται στα «λευκά».

trikala.jpeg

Το κρύο πλέον είναι αισθητό σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να καταγράφει κατακόρυφη πτώση.

Γούρικη…. αποδείχθηκε η ολυμπιακή φλόγα για τους χειμερινούς αγώνες της Ν. Κορέας και στο πέρασμά της από τα Καλάβρυτα έφερε και τα πρώτα χιόνια στις κορυφές του χιονοδρομικού κέντρου

kalavryta.jpegφωτό: kalavrytanet.com

Η κακοκαιρία πλήττει πολλές περιοχές με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Στα βουνά της Ηπείρου έπεσαν μάλιστα τα πρώτα χιόνια. Στη φωτό του διαχειριστή του καταφυγίου Γιώργου Ροκά βλέπετε το καταφύγιο της Αστράκας στην Τύμφη ντυμένο στα λευκά. 

katafigio.jpegφωτό: Γιώργος Ρόκας

Να και οι υδροστρόβιλοι...

Ανάλογο με της Πάτρας και το σκηνικό του καιρού στην Κεφαλονιά. Η βροχή ήταν δυνατή από νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές του νησιού να μείνουν χωρίς ρεύμα, ενώ το βαρομετρικό χαμηλό είχε ως συνέπεια τη δημιουργία και ενός υδροστρόβιλου, ορατού από το χωριό Σαρλάτα.

woluctuxdv59edc317bc25e.jpg

Για τους λάτρεις των χειμερινών δραστηριοτήτων ο Οκτώβριος βγαίνει ιδανικά…

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ