Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 19:36

H Σκύρος εξελίσσεται: Free Wi Fi στο λιμάνι της Λιναριάς

Γράφτηκε από

Στην εποχή μας το ιντερνέτ είναι απόλυτα  απαραίτητο  για κάθε τύπου συναλλαγή, λήψη υπηρεσίας και κάθε είδους επικοινωνία.

Όμως, διάφοροι λόγοι καθιστούν  δύσκολη την πρόσβαση στο διαδίκτυο για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 

skyros-1.jpg

Πολλές περιοχές  της Σκύρου δεν διαθέτουν ακόμα δίκτυο, ενώ μέρος των κατοίκων αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες στην απόκτηση ιδιωτικής πρόσβασης.  Για το λόγο αυτό η κάλυψη των αναγκών της επικοινωνίας του καθένα που την έχει ανάγκη αποτέλεσε βασικό λόγο στην απόφαση του Λ.Τ. Σκύρου.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, πιστό στην πολιτική που θέλει την επιστροφή των εσόδων του σε όφελος των υποδομών και την παροχή υπηρεσιών προς τους  χρήστες του Λιμένα και την τοπική κοινωνία, εγκατέστησε σύστημα ασύρματης εκπομπής διαδικτυακού σήματος (WI FI) το οποίο εκπέμπεται χωρίς χρέωση, ελεύθερα σε ολόκληρο το Λιμάνι της Λιναριάς. Και παρέχει την δυνατότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο, όλων των εμπλεκόμενων με τη χρήση του Λιμένα, των επιβαινόντων σε κάθε είδος σκάφους, αλιευτικού, αναψυχής, εμπορικού, ΕΓ-ΟΓ, των παραθεριστών, των τουριστών, των επισκεπτών, κ.α.

Η σχετική αναβάθμιση των ταχυτήτων του ιντερνέτ και  η λήψη περισσοτέρων τηλεφωνικών γραμμών από το Λ.Τ Σκύρου έδωσε το «πράσινο φως» για την νέα παροχή.

Το Λιμάνι διέθετε ήδη ασύρματο δίκτυο ιντερνέτ το οποίο εξέπεμπε προς τα ελλιμενιζόμενα σκάφη του Τουριστικού του καταφυγίου ως  παροχή του «πακέτου» των υπηρεσιών έναντι των καταβαλλόμενων τελών ελλιμενισμού των τουριστικών σκαφών και το οποίο αναβαθμίστηκε.

wifi-routers.jpg

Το Λιμάνι της Λιναριάς θα διαθέτει τρία δίκτυα

Στην σχετική αναζήτηση θα εμφανίζονται, α) το δίκτυο «Linaria Port Free WIFΙ» μέσω το οποίου θα έχουν όλοι πρόσβαση στο ελεύθερο Δημόσιο  δίκτυο, β) το δίκτυο «Marina V.I.P  WI-FI» από με το οποίο θα συνδέονται οι επιβαίνοντες  στα ελλιμενιζόμενα σκάφη στον τουριστικό Λιμένα και θα απαιτεί εισαγωγή κωδικού και γ) το δίκτυο  «S.P.F  WI-FI» (Skyros Port Fund) το οποίο θα απαιτεί εισαγωγή κωδικού και θα είναι διαθέσιμο για τις εσωτερικές ανάγκες και τον εξοπλισμό του Λ.Τ Σκύρου.

Όλα τα δίκτυα θα λειτουργούν σε 2 συχνότητες των 2,4 GH και  5,0 GH ώστε να  είναι συμβατά σε όλα κινητά τηλέφωνα ανεξαρτήτως προέλευσης, παλαιάς τεχνολογίας η νέας  γενιάς.

Το ελεύθερο Δημόσιο δίκτυο θα παρέχει την δυνατότητα 24ωρης χρήσης για κάθε σύνδεση (login), θα σύνδέεται μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (FB και Google+), δεν θα επιτρέπει την διακίνηση δεδομένων μεγάλου όγκου ώστε να μην επιβαρύνεται το συνολικό δίκτυο και θα έχει την δυνατότητα περιαγωγής (Roaming) ώστε να διατηρείται η μέγιστη ένταση του σήματος σε όλο το χώρο εκπομπής του.

Καλή χρήση και μπράβο για αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς η Σκύρος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας μας…

Πηγή: www.linariaport.gr

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ